De gemeenteraad van Pattaya dringt er bij burgemeester Ngampiches op aan om beter voor de gerooid palmbomen te zorgen

PATTAYA:- Voor de gemeenteraad van Pattaya is het toeristische imago van deze kustplaats uiterst belangrijk en drong er bij burgemeester Poramase Ngampiches op aan om goed te zorgen voor pas opgegraven palmbomen die onlangs van het strand zijn verwijderd en ze niet te laten uitdrogen zoals voorheen het geval was.

Khun Damrongkiat Pinitkan, een lid van de Raad van Pattaya, ondervroeg Khun Poramase tijdens een bijeenkomst over het boomplantproject, dat sinds 2021 op het strand loopt maar naar verluidt werd gehinderd door klachten van burgers, omdat veel mensen niet alle bomen niet wilden.

In reactie daarop zei de burgemeester dat Pattaya City bezig is met het verlengen van een contract met de projectaannemer, Nong Nooch Land en Gardenscape company. Het contract wordt verlengd van september 2022 tot december 2024 of 820 dagen. In de tussentijd zal het bedrijf ongeveer 130 palmbomen van het strand verwijderen en opnieuw planten bij Eastern National Sports Training Center.

Oudere zee-amandelbomen worden niet verwijderd na protesten van milieugroeperingen. Volgens de burgemeester van Pattaya zullen er ook nieuwe bomen en flora worden geplant en zal het gebied niet kaal zijn van bomen, zoals sommige bewoners vrezen.

Vervolgens drong Damrongkiat er bij de burgemeester op aan goed voor de bomen te zorgen, waarbij hij aanvoerde dat ze ontzetten veel geld kosten en dat hij ze niet moest laten verdrogen zoals de bomen die eerder van de verkeerseilanden zijn verwijderd.

Naar verluidt zal de stad, nadat alle bomen zijn verdwenen, het trottoir aanpassen om meer ruimte voor voertuigen en verkeer te creëren en in de toekomst meer bomen te planten.

Op dit moment zal de weg naar Pattaya Beach alleen worden uitgebreid tot Soi Four en niet tot de gehele lengte van het strand, volgens stadsfunctionarissen, daarbij verwijzend naar bezorgdheid van milieugroeperingen. Het project zal volgens de burgemeester van Pattaya ook een klein deel per keer plaatsvinden om verkeersvertragingen of problemen te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสื่อสาร พัทยา จำกัด 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!