Thailand bedankt De Amerikaanse president Joe Biden voor vaccindonatie

BANGKOK:- Thaise staatsburgers prijzen de Amerikaanse president Joseph Robinette Biden voor het doneren van vaccins aan het land nadat de Thaise minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, op een bord de president prees voor het verstrekken van vaccins.

Op de social media gonsde het van de lof voor de Amerikaanse president.  Een persoon had een bord met de tekst: “De heer Joe Biden, president van de Verenigde Staten van Amerika, gaf Pfizer COVID-19-vaccins aan gezondheidswerkers op 9 augustus 2021”, in een vaccin-selfie.

Soortgelijke foto’s duiken als krokussen in de lente op via sociale media waarmee de Thais de president uitbundig bedanken. Sommige van de afbeeldingen zijn zelfs speels bewerkt tot memes.

Een deel van de motivatie van de meme-makers was om de aandacht te vestigen op het originele bericht/aanplakbiljet dat Anutin de vaccindonatie van de V.S. van A toekende.  Het bord had Anutin geprezen met “het geven van Pfizer-vaccins aan gezondheidswerkers in Nakhon Sawan”.  De vaccins kwamen echter eigenlijk uit de VS.

De provinciale gezondheidsfunctionaris Adisorn Wattanasak zegt dat het originele bord bedoeld was om Anutin te bedanken, maar functionarissen besloten het niet te gebruiken uit angst, dat bleek correct, dat het tonen van het bord “te politiek” zou worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!