Thaise denktank suggereert dat er tegen het einde van het jaar 1 miljoen werklozen in Thailand zijn.

BANGKOK:- Het Thailand Development Research Institute, een Thaise denktank, schat dat er tegen het einde van het jaar 1 miljoen werklozen in Thailand zullen zijn als Covid “oncontroleerbaar” blijft voortwoekeren.

Khun Yongyuth Chalamwong, universitair hoofddocent en directeur arbeidsontwikkelingsonderzoek van de afdeling human resources en sociale ontwikkeling van de denktank, vertelt de Thaise media gisteren dat de gedeeltelijke lockdown-maatregelen verstrekkende gevolgen hebben gehad voor bedrijven en de arbeidsmarkt.

De professor zegt dat als de situatie tot het einde van het jaar aanhoudt, 1 miljoen mensen werkloos zullen zijn, wat neerkomt op bijna 3% van de mensen in de werkende leeftijd.

Khun Yongyuth zegt dat de regering, om de situatie te verzachten, mensen contante subsidies van ten minste 100 baht per dag moet geven totdat de situatie verbetert.

Khun Tanit Sorat, de vice-president van de werkgeversfederatie van Thaise handel en industrie, zegt echter dat contante hulp die de belastingbetaler gedurende een maand biedt aan werknemers/freelancers in de “donkerrode” provincies nauwelijks enige hulp is.  Het was met betrekking tot Tani’s verklaring niet duidelijk waarom financiële hulp weinig zou helpen.

In plaats daarvan stelt Tanit “maatregelen voor de lange termijn” voor om de werklozen te helpen, evenals regelingen voor kortlopende werkgelegenheid om ongeveer 500.000 universiteitsstudenten te helpen die op het punt staan ​​af te studeren.  Er werd niet gemeld waaruit de maatregelen voor de “lange termijn” of de “shot-term” bestonden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!