Thai Royal Gazette publiceert belangrijke wijzigingen in de Covid19 kleurzones, met nieuwe maatregelen welke morgen van kracht zijn

~COVID19 ONTWIKKELINGEN IN THAILAND~

BANGKOK:- Gisteravond was in de Thaise Staatscourant, de Thai Royal Gazette het bericht te lezen, dat het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, de goedkeuring had gegeven voor een wijziging in de zonecodering, wat impliceert dat de algemene beperkingen en maatregelen met betrekking tot Covid19 versoepelt worden.

Het bevel dat morgen, maandag 17 mei 2021, van kracht wordt reduceert de strengste controlezones, te weten Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani en Samut Prakan tot vier gebieden inplakte van de eerdere zes. De provincie Chonburi is naar een “rode zone” gesteld, waardoor het een gecontroleerde provincie wordt en Chiang Mai naar een “oranje zone” ingesteld, wat inhoud dat de provincie onder bewaking staat.

Naast andere maatregelen zijn de belangrijkste maatregelen voor de lezers van Olleke Bolleke in Thailand, dat het Buitenshuis dineren is toegestaan ​​met normale zitplaatsen tot 23.00 uur.  (Hoewel de gouverneur deze regel zou kunnen versterken als hij dat wenst.) 

In “donderrode” zones, zoals Bangkok, is dineren toegestaan ​​met een capaciteit van 25% tot 21.00 uur en het afhalen tot 23:00 uur  Oranje zones laten normaal dineren toe.  

LET WEL ! De verkoop van alcohol is verboden in restaurants in het hele land, terwijl de bars en andere uitgaansgelegenheden in het hele land gesloten moeten blijven.

De meeste maatregelen en sluitingen worden op provinciaal niveau gereguleerd, dus regels voor zaken als sportscholen, zwembaden, massageshops, stranden en andere locaties zullen op een later tijdstip door de regering van Chonburi worden vrijgegeven.

Voorts blijven de maatregelen ter verspreiding van het virus vooralsnog van kracht, dat betekent voor u dat u buitenshuis een mondkapje moet dragen, sociale afstand betrachten en regelmatig uw handen moet wassen. Houdt u ten alle tijde aan de provinciale maatregelen, deze verschillen per provincie.

De zeventien rode provincies zijn Kanchanaburi, Chonburi, Chachoengsao, Tak, Nakhon Pathom, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Prachuap Khiri Khan (Hua Hin), Ayutthaya, Phetchaburi, Yala, Ranong, Rayong, Ratchaburi, Samut Sakhon, Songkhla en Surat Thani.

De overige provincies zijn ingesteld oranje zones.

Ik zal proberen u vandaag op de hoogte te houden van de  provincie-specifieke orders zodra deze worden vrijgegeven.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!