Exporteurs van Thais fruit en Doerians verkennen het controlepunt van Dongxing om de Chinese markt te betreden

~JE VIND GEEN APPEL ONDER EEN PERENBOOM~
(Het heeft geen zin om te zoeken naar het onmogelijke.

THAILAND:- Zo’n 275 ton fruit passeerde probleemloos het controlepunt van Dongxing en bood Thaise exporteurs een nieuwe mogelijkheid om de Chinese markt te betreden.

Een vloot van 13 vrachtwagens vervoerde 275 ton drakenfruit, jackfruit en Thaise durians van de Maung Kai-checkpoint in Vietnam naar de Dongxing-checkpoint in Zuid-China.  De producten zijn vrijdag probleemloos door de Douane van Dongxing gegaan.

 “De Dongxing-checkpoint wordt een nieuwe optie voor Thaise bedrijven om fruit naar de Chinese markt te exporteren”, aldus Khun Benjamas Tanvetyanont, de Thaise consul in Nanning, China.

“Economische groei en landbouw tussen de twee landen zouden er baat bij hebben”, zei ze.

Mr. Nong Li Ching, een fruitimporteur, zei dat toen er nieuws was dat de Dongxing Highway Checkpoint – de tweede brug over de Pei Lun-rivier – open stond voor het importeren van fruit, ze haastig zorgden voor de import van durian, die nu in het seizoen is.  .

De inklaring bij dit controlepunt is snel, waardoor ze snel fruit bij de consument kunnen leveren.

Het controlepunt van Dongxing staat de import toe van negen soorten vers Vietnamees fruit, zoals mangosteen en drakenfruit, evenals 22 soorten vers Thais fruit, zoals durian en rozenappel, met extra fruitsoorten die in de toekomst zullen worden geïmporteerd, vooral van die van de ASEAN-landen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!