Thai Food Market in ’Rotje Knor’ breidt uit naar een heus restaurant

ROTTERDAM:-Bijna vier jaar geleden begon Than Somdee met Thai Food Market, een kraampje met Thaise gerechten en snacks, op de Rotterdamse Oogstmarkt. Nu verwezenlijkt hij zijn droom en start hij een restaurant: 8 juli opent het restaurant met dezelfde naam aan de Zaagmolenkade.

De Rotterdamse Oogstmarkt
Toen Than zijn kraam op het Noordplein begon, had hij nog veel te leren rondom het ondernemen in de horeca. Gelukkig boden de Rotterdamse Oogstmarkt en haar verkopers een fijn vangnet en een plek om vrij te ontwikkelen. Inmiddels heeft hij zijn concept geperfectioneerd: hij verkoopt nu een klein aantal Thaise gerechten en snacks als Pad Thai en springrolls, gemaakt met ingrediënten van lokale en eerlijke afkomst.

Zo haalt hij het vlees bij Paul van den Hooven van Wild Vleesch en gebruikt hij groenten van Vitamine-fiets, eerlijke kleine ondernemers die zelf ook op de zaterdagmarkt op het plein staan. Hij heeft inmiddels een kring vaste klanten om zich heen verzameld. “Ik ben bovenal trots op de steun en het enthousiasme van de mensen om mij heen. Dat is een heel fijn gevoel om mee te starten”, zegt Than.

De nieuwe zaak
In de nieuwe zaak, enkele tientallen meters van zijn kraam op de markt op het Noordplein, zullen dezelfde gerechten te verkrijgen zijn als op de Rotterdamse Oogstmarkt en komen er nog een aantal rijstgerechten bij zoals Moo Pha Lo, een stoofgerecht met eieren, spek en tofu. Eerder namen veel klanten de gerechten al mee als take away vanaf de markt, maar Than is blij dat hij de maaltijden nu aan tafel kan serveren. Thai Food Market is een echt familiebedrijf. De vrouw en zus van Than zullen ook in de zaak te vinden zijn en ook zijn kinderen helpen af en toe mee. Than blijft zelf elke zaterdag te vinden op de Oogstmarkt. 

Thai Food Market opent vrijdag 8 juli en vanaf dan zul je dinsdag tot en met zaterdag vanaf 12:00 uur plaats kunnen nemen in de zaak of op hun terras aan het water. Dinsdag tot en met donderdag zijn ze open tot 20:00 en vrijdag en zaterdag tot 21:00 uur. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Eva Ruighaver
Bron: debunk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!