Thai Airways verkoopt 10 panden om het hoofd boven water te houden

BANGKOK:- Met een toenemende schuldenlast en de Covid19 pandemie die de toerisme- en reisindustrie verder de afgrond intrekt, wil Thai Airways International enkele grote activa zoals gebouwen en eigendommen verkopen om de worstelende luchtvaartmaatschappij te stabiliseren.  De luchtvaartmaatschappij verkeert al maanden in de greep van faillissementen en schuldsanering nadat ze er niet in slaagde een reddingsoperatie van de overheid te krijgen.

De vliegmaatschappij heeft nu aangekondigd dat het probeert 10 gebouwen en eigendommen verspreid over Thailand te verkopen om wat cashflow te versterken te midden van financiële problemen.  Een bron binnen Thai Airways bevestigde het plan om kopers voor de panden te vinden om kapitaal aan te trekken.

Thai Airways is opgezadeld met een schuld van 245 miljard baht en heeft gezocht naar herstructureringsopties door middel van methoden zoals rentevrijstellingen, betalingsuitbreidingen en conversies van schulden naar eigen vermogen.  

Naast de financiële herstructurering heeft de luchtvaartmaatschappij alles geprobeerd, van ontslagen en vervroegde uittredingsaanbiedingen tot de verkoop van voedsel in 7/eleven winkels in het hele land.  En hebben onlangs loonsverlagingen voor hun personeel en onbetaalde verlofregelingen voor werknemers ingevoerd.

De gebouwen bevinden zich niet alleen in Bangkok Maar ook in andere Thaise provincies, waaronder Chiang Mai, Chiang Rai, Khon Kaen, Phuket en Phitsanulok.  De gebouwen die te koop worden aangeboden, zijn meestal gebouwen die momenteel dienst doen als lokale kantoren voor Thai Airways.

Één gebouw in Bangkok dat te koop staat, bevindt zich op het land dat deel uitmaakt van de luchthaven Don Mueang en staat bekend als “Rak Khun Thao Fa” (vrij vertaald: “Hou van je zo groot als de lucht”).  Een ander onroerend goed dat te koop staat, is een gebouwencomplex met een gebouw van 8 verdiepingen en bijbehorende 6 parkeerlagen op Lan Luang Rd, niet ver van het Democracy Monument.  Een gebouw aan de Silom-weg van 4 verdiepingen hoog staat ook op de lijst om te worden verkocht.

De verkoop zal naar verwachting voldoende werkkapitaal opleveren om Thai Airways draaiende te houden totdat verdere herstructurering en herstel kan beginnen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!