Restaurants in de winkelcentra in Bangkok en omgeving zeer ontevreden over voedselverkoop voor bezorging

BANGKOK:- De restaurantexploitanten in Bangkok en de omliggende provincies zijn niet blij met het recente besluit van de regering om de beperkingen voor restaurants en pubs in winkelcentra in donkerrode zones te versoepelen en hen in staat te stellen voedsel te verkopen via een bezorgservice.  

Khun Prapat Siangchan, de plv. algemene directeur, cq, franchisegever van merken als Burger King, Sizzler, The Pizza Company, Dairy Queen en Swensen’s, zei dat het onpraktisch was om klanten te verbieden om voedsel mee te nemen. De omzet van de bezorgdiensten compenseerde de enorme teruggang in de restaurantbusiness niet.  

“De overheid zou ons moeten toestaan ​​om de afhaalservice te hervatten.” 

Het is onpraktisch om het eten naar de chauffeurs op de eerste verdieping te brengen, omdat de meeste restaurants zich op de bovenste verdiepingen van de winkelcentra bevinden, aldus Khun  Atchara Burarak, directrice van Iberry Group, exploitant van de restaurants Kub Kao Kub Pla, Ros’niyom en Thongsmith.  Ook pleit ze ervoor dat klanten zelf hun maaltijden in de restaurants kunnen kopen.  Om drukte te vermijden, mag per keer slechts een beperkt aantal mensen eten afhalen.  

Volgens Teerapat Lertsiriprapa, directeur van de Japanse restaurantketen Kouen, zal 50 procent van zijn restaurants in winkelcentra niet heropenen omdat de investering niet de moeite waard is.  “We weten niet hoe we een filiaal moeten runnen met een huur van 400.000 baht voor een restaurant van 200 vierkante meter.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Groot Bangkok e.o.
Bron: asia.nikkei.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!