Landelijk zijn er in Thailand 10.000 scholen weer open gegaan

THAILAND:- Naast 63 scholen die in groot Bangkok open zijn gegaan, hebben ongeveer 10.000 scholen in het hele land het klassikale onderwijs ter plaatse hervat,  waarbij de regering de verzekering heeft gegeven dat studenten géén algemene of reguliere antigeentests voor Covid19 hoeven te ondergaan.

De Vice-minister van Onderwijs Khunying Kalaya Sophonpanich verklaarde dat er gisteren ongeveer 10.000 scholen heropend voor de meeste normale activiteiten waren en ongeveer 20.000 anderen om de lessen voor het einde van de maand te hervatten.

Degenen die al waren geopend, waren kleine scholen en internaten, zei ze.

Khun Apisamai Srirangson, woordvoerster van CCSA, zei dat studenten geen algemene of reguliere antigeentests voor Covid19 hoeven te ondergaan.

De testen zou alleen voor studenten bedoeld zijn, van wie familieleden besmet bleken te zijn met Covid19 virus. De leerlingen die in nauw contact met Covid19 infecties zijn geweest, zouden 14 dagen thuisquarantaine moeten voltooien, aldus  dr. Apisamai.

Ze vroeg leerkrachten en ouders om hun infectierisico in te schatten als ze bijvoorbeeld luchtwegklachten of koorts hadden of in nauw contact waren met een Covid-19-geval.

Voor klassikaal onderwijs moeten scholen voldoende ruimte tussen de bureaus hebben, ervoor zorgen dat studenten in goed geventileerde ruimtes studeren en sporten of andere activiteiten die veel mensen bij elkaar zouden brengen, opschorten, zei dr. Apisamai.

Als er een besmetting zou zijn op een school, zou het management niet de hele school hoeven te sluiten, alleen de getroffen klassen, zei ze.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Varuth Hirunyathep
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!