Thai Airways beschuldigd van het bevoordelen van buitenlandse passagiers boven de Thaise passagiers

BANGKOK:- Een hevig ontstemde Thaise passagier die onlangs business class van Parijs naar Bangkok vloog, beschuldigde de luchtvaartmaatschappij ervan buitenlandse passagiers te bevoordelen boven Thais nadat een stewardess haar diensten exclusief aan een buitenlandse passagier had aangeboden.  De stewardess vertelde de betrokken Thaise man dat de buitenlander een premium Gold Card had.

De Thaise passagier, dokter Watcharaphol Alexandre Kamnerdsiri, werkzaam in Brussel, België, deelde zijn teleurstellende ervaring met Thai Airways op Facebook.  Hij begon zijn bijdrage door te schrijven:

‘Ik heb u allen iets vertellen.  Ik heb met mezelf zitten twijfelen of ik het wel of niet zou zeggen.  Ik denk dat ik dat zou moeten doen, en laten we denken dat dit opbouwende kritiek is.”  

In de posting onthulde dokter Watcharaphol dat hij vorige week met Thai Airways in business class, ook wel bekend als Royal Silk Class, van Parijs naar Bangkok gevlogen had. Hij schreef dat hij blij was dat de vlucht 30 minuten voor de geplande landing arriveerde, maar was echter niet onder de indruk van de service van het stewardess-team.

Khun Watcharaphol beweerde dat een stewardess zich alleen concentreerde op een buitenlandse passagier achter hem.  Ze voldeed aan elk verzoek van de buitenlander en hij kreeg niet eens een drankje aangeboden.  Na 10 minuten wachten probeerde Watcharaphol de aandacht van de stewardess te trekken door “sorry” te zeggen in drie talen: Thais, Engels en Frans.  Hij besloot toen rechtstreeks in het Thais te vragen: “Waarom negeert u mij? Ik heb ook voor mijn ticket betaald.  Vanwaar het verschil?”

Volgens Watcharaphol zei de stewardess dat de buitenlandse passagier achter hem een ​​passagier een gold card had. Verward liet hij haar zijn instapkaart zien en legde uit dat hij ook een gold card had.  Watcharaphol zei toen: “Wat heeft deze buitenlandse passagier dat ik niet heb?  Ik heb zowel een Frans als een Belgisch paspoort.  Ik spreek drie vreemde talen: Engels, Grieks en Russisch.  Ik word genegeerd omdat ik een Thai ben….toch?  Kunt u dit voor mij verduidelijken?  

Één senior stewardess kwam vervolgens naar de stoel van Watcharaphol om de situatie te kalmeren, haar excuses aan te bieden en de gevraagde service alsnog aan te bieden.  

Watcharaphol gelooft dat hij is gediscrimineerd omdat hij Thai is en hoopt dat Thai Airways gelijkheid respecteert.  Hij voegde eraan toe dat hij de service van Thai Airways zal beoordelen wanneer hij deze week terugvliegt naar Parijs.  

Sommige Thaise burgers  reageerden op zijn bericht en zeiden dat ze een soortgelijke ervaring hadden gehad en daarom niet met de luchtvaartmaatschappij zouden vliegen.  Sommigen bekritiseerden de luchtvaartmaatschappij omdat te duur was en hun geld niet waard, terwijl anderen er bij Watcharaphol op aandrongen om de lidmaatschapsstatus te controleren, aangezien deze mogelijk is gedeactiveerd als deze lange tijd niet is gebruikt.

Sommigen verdedigden de service aan board en zeiden dat het systeem soms niet up-to-date is en stewardessen in de war brengt.  Een vrouw die zei dat ze een voormalig stewardess was, voegde eraan toe dat stewardessen altijd goed voor Thaise passagiers zorgden.  Ze voegde eraan toe dat sommige Thaise passagiers erg veeleisend zijn in vergelijking met andere passagiers.

Olleke Bolleke in “the Sky”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!