Autistische man in Pattaya aangeklaagd voor tragische verdrinkingsdood van een 11-jarige jongen 

PATTAYA:- Een autistische man is aangeklaagd voor de verdrinkingsdood van een 11-jarige jongen die in Oost-Pattaya kwam te verdrinken. De 28-jarige khun Attaphol Thimkomol, geïdentificeerd door twee vrienden van de 11-jarige jongen Bom, die afgelopen weekend in het Huai Chak Nok-reservoir verdronk.

Attaphol, wiens grootmoeder, Somboon Boonjan, zei dat hij lijdt aan een intellectuele ontwikkelingsstoornis die zij vergeleek met autisme, heeft elke betrokkenheid tot de dood van de jongen ontkend.

Bom en zijn maatjes Beam en Phum waren bij het stuwmeer op zoek naar betta’s.  Bom zag Attaphol alleen in het water spelen, sprak hem aan en vroeg hoe diep het water was.  Geen van de drie jongens kon zwemmen.  Beam en Phum zeiden dat Attaphol onverstaanbaar tegen zichzelf praatte en plotseling Bom oppakten en hem 10 meter van de kust droegen, waar hij de jongen in het water gooide.  Bom spartelde en riep om hulp.  Attaphol deed niets en zijn vrienden, die ook niet kunnen zwemmen, waren niet in staat niet te helpen.  De jongen verdween al ras onder water en zijn vrienden renden om hulp.

Bom ging naar de kust, sprong op zijn fiets en fietste naar huis, naar zijn huis aan Soi Tungklom-Tanman 13. Reddingswerkers van Sawang Boriboon Thammasathan arriveerden, maar het was te laat.  Het duurde 30 minuten voordat het lichaam was geborgen.  

De 68-jarige grootmoeder, zei dat haar kleinzoon sinds de geboorte een verstandelijke beperking heeft en zelfs moeite heeft met praten.  Ze zei dat hij nog nooit iemand kwaad had gedaan en hield vol dat Attaphol het niet had kunnen doen.  

Ze gaf echter wel toe dat hij bij het stuwmeer was geweest.  Attaphol is beschuldigd van onvrijwillige doodslag en zal worden onderzocht alvorens vervolgd te worden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!