Teruglopend waterniveau van de  Mekong rivier legt ‘Boeddha-voetafdrukken’ bloot

NAKHON PHANOM: Lokale bewoners en toeristen  komen samen om te aanbidden bij de Mekong rivier waar rotsen nu zichtbaar door de lage waterstand. De rotsformatie die naar verluidt de voetafdrukken van de Heer Boeddha bevat, in zichtbaar in het midden van de Mekong-rivier, die tot slechts een meter diep is gedaald.

Volgens verschillende rapporten is het dalende waterpeil in de Mekong in het Tha Uthen-district van Nakhon Phanom te wijten aan uitstroombeperkingen van Chinese dammen stroomopwaarts en lager dan gemiddelde regenval dit jaar.  De niveaus in de zijrivieren van de Mekong zijn ook erg laag.

Vorig jaar was het negende droogste jaar ooit gemeten in het Mekong Basin, volgens gegevens verzameld door de Mekong Dam Monitor.  Dat maakt het droge seizoen van 2022 nog droger en bedreigt de landbouwproductiviteit in de Mekong Delta, zo stond te lezen.

In normale tijden kan men de rotsformatie tijdens het Songkran-festival half april in het oog krijgen, maar de rotsformatie is nu ook duidelijk zichtbaar.

De lokale gemeenschap heeft een loopbrug voorzien voor gelovigen en toeristen die de heilige plaats te voet willen bezoeken.

De noordoostelijke provincie organiseert ook activiteiten om vanaf nu tot Songkran meer bezoekers te trekken.

Volgens traditionele overtuigingen werd de Heer Boeddha uitgenodigd door mythische Naga-slangen om te prediken in hun onderwaterpaleizen en werd hem gevraagd om zijn voetafdrukken af ​​te drukken bij de monding van de rivier.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Pattanapong Sripiachai
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!