Als komende woensdag Makha Bucha Day herdacht, blijft in Thailand de drank in de kan

THAILAND:- Aanstaande woensdag 16 februari zal er in Thailand geen alcohol verkocht gaan worden omdat Thailand, samen met enkele andere Zuidoost-Aziatische landen, de boeddhistische heilige dag van Makha Bucha Day zal herdenken.  

De dag herdenkt Boeddha die samenkomt met zijn eerste 1250 discipelen in het bamboebos waar hij woonde.  Makha Bucha wordt gevierd op de dag van de volle maan van de derde maanmaand in Cambodja, Laos, Thailand en Sri Lanka.

Op deze dag zullen Thais verdiensten maken in hun lokale tempels.  Daar kunnen ze boeddhistische geschriften reciteren of aalmoezen aan monniken geven.  Alcohol en drugs zijn slechts één ding dat boeddhisten vermijden op Makha Bucha Day.  De andere gedragingen die op deze dag worden vermeden, zijn: liegen en roddelen, levende wezens schade toebrengen en vlees eten, seksueel wangedrag en stelen.  Zelfs de mensen niet zou nauw nemen met het boeddhisme laten op deze dag hun stukje vlees staan.

Het alcoholverbod op Makha Bucha Day omvat bars, pubs, nachtclubs en soortgelijke locaties.  Hoewel honderden bars in Thailand opnieuw mogen openen als restaurants, zullen ze vrijwel zeker gesloten zijn voor Makha Bucha Day.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Pattanapong Sripiachai
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Bangkok Post

 BRON: Het Pattaya Nieuws |  Expique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!