De overheid van Thailand waarschuwt voor de mogelijkheid dat 6 dammen kunnen overstromen

BANGKOK:- Het ​”Nationale Water Commando van Thailand” heeft gewaarschuwd dat zes grote reservoirs kunnen overstromen als het water hun maximale opslagniveau overschrijdt.

Volgens het water-commandocentrum zou bij de volgende dammen de maximale bovengrens overschreden zijn:

– De Mae Ngat Somboon Chon Dam in de provincie Chiang Mai.
– De dammen Kiev Lom en Kiev Kho Ma in Lampang.
– de Nam Phung-dam in Sakon Nakhon.
– de Ubol Ratana-dam in Khon Kaen.
– en de Pasak Jolasid-dam in Lopburi.

Ondertussen bereikte het water in de middelgrote reservoirs meer dan 80% van hun capaciteit en bleef het stijgen.

Volgens het commandocentrum zouden de bovengenoemde dammen kunnen overstromen en stroomafwaartse delen van het land kunnen overspoelen.

Het commandocentrum waarschuwde ook voor buitensporige waterstanden in het Bung Boraphet-meer in de provincie Nakhon Sawan.

Gisteren viel de regen in hele land met bakken naar beneden
De hoogste regenval werd gemeten in de provincie Trat met 204 millimeter, gevolgd door 119 mm in Ubon Ratchathani en 92 mm in Chiang Mai. Het niveau van de belangrijkste rivieren, hun zijrivieren en de Mekong stegen en zullen in de nabije toekomst mogelijk blijven stijgen, aldus het commando.

Het commandocentrum voorspelde de komende dagen ook overstromingen en aardverschuivingen in de provincies Chiang Mai, Chiang Rai, Nan, Mae Hong Son, Tak, Phitsanulok, Phetchabun, Loei, Udon Thani, Nong Khai, Kanchanaburi, Chanthaburi en Trat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai News Agency MCOT (TNA) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!