Tempels in het Chao Phraya-bekken bereiden zich voor op ‘dreigende’ overstromingen wanneer de dam meer water vrijlaat

BANGKOK:- Verschillende boeddhistische tempels langs de Chao Phraya-rivier zijn vandaag begonnen zich voor te bereiden op overstromingen, aangezien stroomopwaartse dammen meer water afgeven om de druk te verlichten. 

Gisteren liet de Chao Phraya-dam in Chai Nat meer water vrij met een snelheid van 1.948 kubieke meter per seconde (m3/s), terwijl de stroom stroomopwaarts in het Muang-district van Nakhon Sawan 1.996 m3/s bedroeg. 

Het water stroomafwaarts bij Ban Bang Phutsa in Singburi bedroeg zondag 1.974 m3/s. 

De Meteorologische Dienst voorspelt vanaf begin volgende maand zware regen in het bovenste Chao Phraya-bekken en adviseerde verschillende tempels stroomafwaarts van de Chao Phraya-dam om voorbereidingen treffen voor het overstromen van de rivier door waardevolle voorwerpen naar hoger gelegen gebieden te verplaatsen.

Onder hen was Wat Phai Lom in het district Sapphaya van Chai Nat. 

Phrakru Chaiyathammaphon, de abt, zei dat de tempel de overstromingswaarschuwingen van verschillende overheidsinstanties in de gaten heeft gehouden en is begonnen met het naar boven verplaatsen van waardevolle spullen. 

De abt zei dat de tempel altijd onder water staat als de Chao Phraya overstroomt. Hij beschreef hoe het water bij de tempel in 2011 tot het hoofd van een man was gestegen, zei hij dat hij zich zorgen maakte over een dreigende overstroming als het stroomopwaartse niveau zou gaan stijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: the Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!