Meer dan duizend artsen in Thailand tekenen een petitie om de liberalisering van het gebruik van marihuana onmiddellijk stop te zetten

BANGKOK:- In totaal hebben 1,363 artsen en personeel, vandaag 19 september, een petitie ondertekend om van het ministerie van Volksgezondheid te eisen dat deze de liberalisering van het gebruik van marihuana in Thailand onmiddellijk terugdraait.

De petitie werd ondertekend na de aankondiging van het ministerie van Volksgezondheid om cannabis en hennep uit de categorie 5 van verdovende middelen te decriminaliseren, maar er zijn geen beleids- of wetshandhavingsrichtlijnen geïmplementeerd om het gebruik van marihuana volledig en veilig te beheersen, waardoor Thailand het meest vrije marihuanaland ter wereld genoemd wordt.

De verklaring luidt: “Dit resulteert in het wijdverbreide gebruik van recreatieve marihuana in de gemeenschap, wat leidt tot vrije toegang tot cannabisgebruik door kinderen, tieners en kwetsbare groepen, wat absoluut indruist tegen de doeleinden voor de legalisering van cannabis zoals beweerd door de regering. ”

“Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat het gebruik van marihuana zonder medische indicatie een significante impact kan hebben op de lichaams- en hersenontwikkeling van kinderen en adolescenten. De huidige situatie van de liberalisering van cannabis is daarom een ​​reële bedreiging voor het volksgezondheidssysteem, zowel op korte als op lange termijn.”

De verklaring steunde ook de voorstellen over het cannabisbeleid die eerder waren opgesteld door de Medical Council, de Medical Association of Thailand en Royal Colleges op 5 september, waarin er bij de regering op werd aangedrongen om de liberalisering van marihuana onmiddellijk stop te zetten zonder te wachten op de inwerkingtreding van de Cannabis- en hennepwet als de liberalisering zal volgens hen de levensomstandigheden van de mensen en het land als geheel blijven schaden.

Uw nieuwsbeer merkt op dat hoewel de wetsontwerpen nog niet van kracht zijn en waarover politici debatteren, er wel tijdelijke wetten en regels zijn aangenomen, zoals een verbod op de verkoop en het gebruik van cannabis voor jongeren onder de twintig, een verbod op het gebruik op scholen en overheidsgebouwen, regelen dat als cannabis wordt gebruikt als ingrediënt in voedsel of drank, het duidelijk moet worden geëtiketteerd, roken in het openbaar verbieden onder hinderlijke rookvoorschriften, en een handjevol meer verboden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!