Tempel in Pattaya in financiële problemen na twee jaar gratis Covid19 slachtoffers gecremeerd te hebben

PATTAYA:- Het crematorium van de Wat Khao Pho Thong-tempel is kapot gegaan na 2 jaar gratis Covid19 slachtoffers gecremeerd te hebben 

Na bijna twee jaar non-stop te zijn geweest, is het crematorium van een tempel in Pattaya kapot gegaan en zijn de monniken zo goed als failliet door gratis begrafenis rituelen aan te bieden.

De Abt van Wat Khao Pho Thong in Nongprue, Phra Teerapong Teerawasu Bhikkhu zei dat de pandemie de grenzen heeft verlegd van de liefdadigheid die de tempel kan geven.  Tijdens de coronacrisis zorgde de tempel voor gratis ceremoniële diensten, maar de buitensporige voorzorgsmaatregelen die ziekenhuizen en mortuaria met de lichamen namen, hebben de oven van het crematorium danig beschadigd.

De lichamen van Covid19 slachtoffers in Thailand moeten zijn gewikkeld in drie lagen plastic, dat gassen vasthoudt terwijl het lichaam vergaat en smelt in de oven, in plaats van in as te veranderen als een houten kist en kleding.  De voorzorgsmaatregelen worden genomen ondanks wijdverbreid bewijs dat het Covid19 virus niet door lijken kan worden verspreid.

De exploderende lichamen hebben de branderkoppen van de oven beschadigd.  Na de eerste keer dat de oven het begaf, doneerde het publiek 100.000 baht voor reparaties, maar het werkt nog steeds niet normaal.  Het duurt nu twee uur om een ​​Covid19 slachtoffer te cremeren versus een normale 45-60 minuten, aldus de abt.  De oven rookt en stinkt nu ook, voegde abt Teerapong eraan toe.

Abt Teerapong zei dat de twee branderkoppen vervangen moeten worden, die ongeveer 600.000 baht per stuk kosten en dat de tempel geen geld heeft om ze te kopen.

Deze week zou een monteur aan het crematorium werken, maar waarschijnlijk zijn de twee branderkoppen aan vervanging toe.  De koppen worden uit Italië geïmporteerd, zei de abt.

De tempel heeft echter geen geld meer.  In plaats van mensen duizenden baht in rekening te brengen voor de tientallen liters brandstof en begrafenisdiensten, heeft de tempel mensen gratis begrafenissen gegeven.

De abt is nu gedwongen om donaties te gaan zoeken.  Abt Teerapong zei dat de fondsenwerving zal doorgaan totdat het crematorium is gerepareerd en het brandstoffonds is bijgevuld.

Iedereen die wil doneren kan dat doen op Krungthai Bankrekeningnummer 982-974-6097 (Pra Kru Palad Teerapong Teerawasu Bhikkhu).  

Voor meer informatie of vragen kunt u bellen met 092-828-0400.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!