Lokale stranden van Rayong worden nog steeds als onveilig bevonden na de twee olievervuilingen

RAYONG:- De ambtenaren van Rayong hebben een waarschuwing doen uitgaan dat de lokale stranden die zijn getroffen door twee olierampen nog steeds onveilig zijn, daarbij verwijzend naar recente tests die aantonen dat de concentraties van petroleumkoolwaterstoffen de veiligheidsnormen nog steeds overschrijden.

Het Controlecentrum voor vervuiling van Rayong heeft de tests bekendgemaakt voor zware metalen en petroleumkoolwaterstoffen op het strand van Mae Ramphueng.  De concentraties petroleumkoolwaterstoffen bij restaurant Paya, Bayview Resort en Ban Sabai Sabai waren tussen 27 januari en 12 februari gestegen tot 1,8-4,3 mg/l. Dit overschreed de veiligheidslimiet van 0,5 mg/l.  

Er werd ook gemeld dat er teerballen in de buurt van de Taphong-pier waren aangetroffen.

Ondertussen zei Phuriphat Thirakunphisut, adjunct-directeur-generaal van de Marine Department, dat zijn departement één klacht heeft ingediend bij de politie van Mae Ramphueng op grond van de Thaise waterwet tegen Star Petroleum Refining Plc (SPRC) wegens verontreiniging van het zeewater.  Hij voegde eraan toe dat de lekkages een negatief effect hadden op de economie, de natuurlijke hulpbronnen en het milieu.  

De afdeling Maritieme Regelgeving en het Bureau Juridische Zaken van het departement zullen beslissen of er strafmaatregelen worden genomen en zullen de zaak doorsturen naar het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De lekkages veroorzaakt door lekken van SPRC-onderwaterpijpleidingen hebben ecologische en financieel kustgebieden in de provincie beschadigd, waarbij toeristenbureaus klachten hebben ingediend tegen het bedrijf.  Onlangs hebben Mae Ramphueng Beach Food Service Group en 48 lokale vissersgroepen handtekeningen verzameld om SPRC te verzoeken om compensatie voor de getroffenen.  De groep zei dat het 15 dagen zal wachten om aan zijn eisen te voldoen alvorens te beslissen of er agressievere maatregelen zullen worden genomen.  (NNT)

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!