Tegen de verwachting in groeide de Thaise economie in tweede kwartaal met 0,4%

BANGKOK:- Volgens de NESDC groeide de economie in het tweede kwartaal met een seizoengecorrigeerde 0,4% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, tegen een voorspelde daling van 1,4% in een peiling van persbureau Reuter.

Thailand’s Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling, het NESDC heeft onthuld dat de economie van het land in het tweede kwartaal onverwacht gegroeid was, mede geholpen door export en overheidsuitgaven, hoewel nieuwe uitbraken van coronavirus de consumptie en het toerisme beperkten.

Volgens de NESDC groeide de economie in het tweede kwartaal met een seizoengecorrigeerde 0,4% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, tegen een voorspelde daling van 1,4% in een peiling van Reuter.

Het agentschap verlaagde opnieuw zijn prognose voor de economische groei voor 2021 van 0,7-1,2%, van 1,5-2,5%, omdat de uitbraak en lockdown-maatregelen de binnenlandse activiteit onder druk zetten te midden van de trage uitrol van vaccinaties in het land.  Vorig jaar zakte de economie met 6,1%.

Ondertussen verwacht de NESDC nu dat de export dit jaar met 16,3% zal groeien, tegenover een eerder voorspelde stijging van 10,3%, maar voorspelt dit jaar slechts 0,15 miljoen buitenlandse toeristen, een daling van een eerdere voorspelling van 0,5 miljoen, vergeleken met bijna 40 miljoen buitenlandse bezoekers in 2019.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!