Bejaarde vrouw in Buriram kreeg per ongeluk twee vaccinprikken op één dag

BURIRAM:- Een 70-jarige vrouw in de noordoostelijke provincie Buriram in Thailand kreeg per ongeluk twee injecties met het AstraZeneca-vaccin op één en dezelfde dag in een vaccinatiecentrum in de provincie.  Gelukkig heeft ze nog geen ernstige bijwerkingen ontwikkeld.

Dit ongekende incident werd gisteren aan de media in Buriram bekendgemaakt door de khun, Somwang Jukul, een inwoonster van het subdistrict Sadao in het district Nang Rong, en haar zoon Boonsong, die advocaat is.

Khun Somwang zei dat haar zoon haar en haar man en een ander familielid op 14 augustus voor hun tweede vaccindoses naar het vaccinatiecentrum bracht, nadat ze op 24 juli hun eerste injecties met Sinovac-vaccin hadden gekregen.

Ze zei dat ze alleen wachtte in een rij mensen die op vaccinatie wachtten, terwijl haar familielid apart in de rij stond, terwijl haar zoon in een rolstoel voor haar man zorgde.

Nadat ze in de rechterschouder was ingeënt, moest ze een half uur wachten op observatie.  Nadat ze het proces had voltooid, ging ze de afspraak voor haar certificaat halen, maar were door een ambtenaar, tussen mensen geplaatst die  wachtten om te worden gevaccineerd.  Daarna kreeg ze een tweede injectie met het AstraZeneca-vaccin in haar linkerschouder.

Vier dagen na de toevallige dubbele inenting vandaag zei mevrouw Somwang dat ze geen ernstige gevolgen heeft ondervonden, behalve dat ze zich slaperig en ongemakkelijk voelde, maar gaf wel toe dat ze zich zorgen maakte.

Khun Boonsong zei dat zijn moeder niet wist dat ze niet twee keer op dezelfde dag moest worden ingeënt.  Hij voegde er echter aan toe dat hij de provinciale gezondheidsfunctionarissen onmiddellijk op de hoogte bracht toen hij van de fout hoorde, en zei dat hij geen klacht zal indienen omdat zijn moeder geen ernstige bijwerkingen heeft gekregen, maar dat hij liever zou hebben dat de ambtenaren voorzichtiger zijn en de fout zich niet zou herhalen.

Gezondheidsfunctionarissen hebben en zullen regelmatig contact hebben met de familie om de toestand van mevrouw Somwang op te volgen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: Thai PBS 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!