Te midden van virusdreiging zijn de scholen in Thailand weer klaar om weer online les te geven

THAILAND:- De scholen die onder de Office of Basic Education Commission (Obec) vallen, kunnen een week lang overstappen op online leren wanneer de lessen  na de nieuwjaarsvakantie worden hervat, zo maakte de commissie gisteren bekend, daarbij verwijzend naar het stijgende aantal Omicron-infecties.

Khun Amporn Pinasa, de directeur-generaal van Obec, zei dat de beslissing of scholen na de nieuwjaarsvakantie een week overgaan op online leren, berust bij de directeuren van het onderwijsservicegebied, schooldirecteuren en provinciale controleziektecomités.

Khun Pinasa zei dat hij brieven had gestuurd om hen advies te geven over de naleving van de COVID-19-maatregelen om het aantal besmettingen in deze periode te verminderen.

Hij zei dat minister van Onderwijs, khun Trinuch Thienthong zeer bezorgd was over de recente verspreiding van Covid19 virus en het potentieel ervan om studies na de nieuwjaarsvakantie verder te verstoren, en had er bij scholen onder Obec op aangedrongen om alle noodzakelijke maatregelen na te leven om de verspreiding van Covid19 tegen te gaan.

 “Het Obec zal elk onderwijsgebied en elke provincie echter toestaan ​​om hun eigen beslissingen te nemen na de nieuwjaarsvakantie nadat we een rapport hebben gekregen dat veel scholen in Bangkok hebben besloten om online cursussen te geven omdat studenten en hun ouders nog maar net terug zijn uit de provincies,  ” zo zei hij.

In Ubon Ratchathani heeft het provinciale ziektebestrijdingscomité besloten om online leren te implementeren tot 17 januari, terwijl bioscopen gesloten zijn tot dezelfde dag dat COVID-19-gevallen, met name van de Omicron-variant, toenemen.

In Khon Kaen liet khun Somsak Jungtrakul, provinciegouverneur, weten dat de provincie op 1 januari 232 nieuwe gevallen had geregistreerd.

Als gevolg hiervan zei hij dat de provinciale commissie voor ziektebestrijding alle scholen en kinderdagverblijven tot 14 januari heeft gesloten, terwijl internaten onder specifieke voorwaarden onderwijs ter plaatse kunnen geven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!