Het is onwaarschijnlijk dat de bars in Thailand op 16 januari zullen heropenen tegelijkertijd liggen er weer beperkingen op de loer

THAILAND:- We mogen er inmiddels van uitgaan dat de beperkingen in bars en nachtclubs niet op 16 januari worden opgeheven en zouden zelfs de andere kant op kunnen gaan, met opnieuw verboden, naarmate de paniek van de regering over de variant van het omicron-coronavirus groter en groter wordt.

Hoewel er geen beslissing is aangekondigd, is het duidelijk dat het voornemen op een terugkeer naar de normaliteit in Thailand nog ver weg is.

Khun Kiattiphum Wongjit, zijnde de secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, vertelde aan de redactie van het Thais-talige “Daily News” dat het onwaarschijnlijk is dat de langverwachte “heropening” van bars, nachtclubs, karaoke-gewrichten en “soapy” massagesalons op 16 januari zal plaatsvinden, zoals eerder aangekondigd toen omicron nog niet in het koninkrijk rondwaarde.

Khun Anutin Charnvirakul, de Minister van Volksgezondheid, vertelde tegen de krant dat de kwestie nog niet was beslist, maar liet doorschemeren dat het aantal nieuwe Covid19 besmettingen verband houdt met de uitgaansgelegenheden – die zogenaamd gesloten zijn maar in werkelijkheid zijn heropend als ‘restaurants’ – zal bepalen alsnog nog gesloten worden of……open zullen blijven.

Het feit is dat de meeste bars in Thailand open zijn en verdachte certificeringen en uitbetalingen gebruiken om zoals voorheen de gasten van hun natje en droogje te voorzien. Alleen de grootste clubs – denk dan aan de grote nachtclubs, volledig operationele go-go-bars en soapy massagehuixeb – blijven gesloten, hoewel zelfs sommige go-go-bars in Pattaya en Phuket zijn heropend als restaurant waar dansen niet is toegestaan.

Het ministerie van Volksgezondheid en het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie overleggen deze week over de bar-kwestie en over het verlengen van de opschorting van de Test & Go-regeling voor de toelaten van buitenlandse toeristen in het land.

Inmiddels is het wel zo dat binnen de uitgaansindustrie niemand verwacht dat op 16 januari een heropening zal plaatsvinden. “Er is géén enkelkans”, zei de eigenaar van twee go-go-bars in Bangkok.  

Terwijl de officiële aantallen bevestigde gevallen rond de 3.000 blijven schommelen – Thailand meldde officieel gisteren 3.091 nieuwe Covid19 infectie en 12 doden, is het gevoel dat het werkelijke aantal geïnfecteerden aanzienlijk hoger ligt dan gepubliceerd.

Het Covid19 virus is overal aanwezig”, zei een geërgerde eigenaar van zowel restaurants als nachtclubs in Bangkok.  De eigenaar van de go-go-bar was het daarmee eens en zei dat hij persoonlijk zeven mensen kent die momenteel besmet zijn.

Ondertussen denken de overheidsfunctionarissen, zowel provinciaal als in het gehele land er blijkbaar hetzelfde over.  Niet alleen zullen bars deze maand niet volledig heropenen, maar de beperkingen voor bedrijven en de samenleving keren her en der al terug.

De provincie Chonburi heeft het afgelopen weekend een mandaat opgelegd waarbij niet alleen het personeel van de ‘restaurants’ van de stad dagelijks op Covid19 moeten worden getest, maar ook de gasten

Het Comité voor besmettelijke ziekten van Khon Kaen verbood vorige week voorlopig opnieuw de verkoop van alcoholische dranken in restaurants tot 7 januari, een maatregel die waarschijnlijk zal worden verlengd nadat maandag in de provincie Issan 143 gevallen waren gemeld, 40 meer dan zondag.  De provincie sloot ook al haar scholen tot ten minste 14 januari en annuleerde de kinderdagfestiviteiten.

Het mooie Phuket volgde gisteren en kondigde aan dat de scholen tot ten minste 14 januari weer online zullen zijn.

In Ubon Ratchathani beval de gouverneur van de provincie Noordoost maandag de sluiting van alle scholen, bioscopen, sportscholen en sportstadions en -velden en verbood dineren in restaurants met airconditioning.

De provincie rapporteert honderden nieuwe gevallen van coronavirus per dag, waarvan meer dan 600 gebonden zijn aan een bar die dienst doet als restaurant.

De beperkingen op de verkoop van alcohol en diners in Issan kunnen voorafgaan aan soortgelijke beperkingen die binnenkort naar Bangkok en zelfs het hele land zullen worden ingesteld.  Terwijl het hoofd operaties van de CCSA de eerdere belofte van premier Prayut Chan-o-cha herbevestigde dat er geen nationale afsluitingen meer zouden zijn, liet hij weten dat provinciale gouverneurs de bevoegdheid hebben om hun eigen rechtsgebieden af te sluiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!