Taxichauffeur in Pattaya begint een nieuw bestaan als kapper

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Een voormalige motortaxichauffeur in Pattaya heeft een nieuw bestaan gevonden als kapper. Zijn inkomen als taxichauffeur was vrijwel verdampt door een gebrek aan toeristen én Thaise arbeiders in Pattaya, vanwege de pandemie.

Supakit Wasetsoy was ooit een van de maar liefst negen chauffeurs bij de taxistandplaats op Soi Sophon. Maar toen vorig jaar veel bedrijven genoodzaakt waren te sluiten, buitenlanders het land niet konden bezoeken, en veel Thai terugkeerden naar het platteland, bleven er maar drie van de negen chauffeurs over, en zelfs die drie verdienden soms maar 50 baht per dag.

Voordat hij al zijn spaargeld op had, schreef Supakit zich in bij de Ajan Pornchai kappersschool. Nadat hij twee maanden later was afgestudeerd, opende hij zijn eigen winkel op Soi Chaiyapruek 2 nabij Soi Khao Makok.

Taxistandplaats bij Soi Sophon

Supakit zei dat hij eerst teleurgesteld was toen hij opende en er niemand kwam, ook al rekende hij slechts 50-60 baht voor kinderen en 100 baht voor volwassenen. Maar toen kwamen er langzaamaan drie á vier klanten per dag, en dat aantal steeg naar 8 á 10 per dag. Tegenwoordig kan hij met trots zeggen dat zijn kapperszaak een succes is en dat hij meer verdient dan ooit tevoren als taxichauffeur.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!