Taxi-apps in Thailand nu officieel gelegaliseerd, tarieven vanaf 40 baht,

THAILAND:- De Taxi-apps, met tarieven vanaf 40 baht, zijn nu officieel in Thailand nu officieel toegestaan, nadat ze zijn goedgekeurd door de minister van Transport, Khun Saksayam Chidchob.  De nieuwe uitspraak stelt bedrijven in staat om toestemming te vragen om mobiele apps te gebruiken, met een proefperiode van 30 dagen.

De minister verwacht dat er 10.000 taxi’s met een capaciteit tot 7 passagiers voor het programma zich zullen aanmelden, de raxi’s worden onderverdeeld in 3 verschillende voertuigtypes, van kleine taxi’s tot grote taxibusjes, met reistarieven dienovereenkomstig geprijsd.

Voor de goedkoopste taxi-optie beginnen de tarieven bij 40 tot 45 baht voor de eerste 2 kilometer en brengen ze vervolgens tussen de 6 en 10 baht in rekening voor elke extra kilometer.  

Taxi’s in het middensegment beginnen bij 45 tot 50 baht met 7 tot 12 baht per kilometer na de eerste 2 kilometer.  

De grootste taxi’s hebben ophaalkosten die de eerste 2 kilometer kosten van 100 tot 150 baht, met extra kilometers die elk 12 tot 16 baht kosten.

Om prijsopdrijving te voorkomen, is aanmeldingskosten om een taxi te bestellen of te markeren beperkt tot maximaal 20 baht.  Wachten of stationair draaien in het verkeer wordt ook in rekening gebracht tegen een tarief van 2 baht per minuut.

Het plan zegt dat wanneer een gebruiker een rit via een taxi-app bestelt, de eerste prioriteit wordt gegeven aan openbare taxi’s, gevolgd door de tweede prioriteit aan milieuvriendelijke voertuigen.  In de nabije toekomst zullen naar verwachting motortaxi’s aan het programma worden toegevoegd.

Om bedrijven te laten deelnemen, moeten ze een geregistreerd kapitaal hebben van meer dan 5 miljoen baht, en een gekwalificeerd Thais bedrijf zijn, 24 uur per dag operationeel zijn en mag hun GPS-machtiging nooit door providers ingetrokken zijn.

De bedrijven die al interesse hebben getoond en in aanmerking komen voor deze beperkingen zijn GrabTaxi, Robinhood (Purpil Venture Co), Delivery Hero/Food Panda, Velox Digital (Gojek) en Lineman.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: dailynews 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: dailynews.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!