Tante Uthai keert terug naar huis in Udon Thani om te ontdekken dat het verdwenen is.

UDON THANI:- Tante Uthai keerde terug naar haar huis, maar het was foetsie,het enige dat op het land overbleef waren een paar betonnen pilaren.  Tante Uthai beweerde dat dit het werk was van haar eigen familie. De 57-jarige Uthai uit de provincie Udon Thani verloor haar huis dat ze met haar eigen geld had gebouwd.  De grond is gekocht van haar eigen oom en schoontante.  

Een nieuwsteam ging naar Udon Thani en trof 18 betonnen pilaren met overblijfselen van het huis aan, dat er vroeger gestaan zou hebben. Uthai verklaarde dat ze het land in 2001 voor 20.000 Baht van haar schoontante had gekocht, maar vanwege familie vertrouwen géén verkoopcontract had gesloten.

Op het moment dat ze geloofde omdat ze familieleden waren, was er niets om je zorgen over te maken.  Nadat ze de grond had gekocht, ging ze met haar man en kinderen in Bangkok werken.  Ze stuurde regelmatig geld naar haar schoontante als kosten om het huis te bouwen.  Samen bedraagt ​​het geld ruim 200.000 Baht. Toen in 2013 haar man stierf vond de begrafenis in dit huis nog plaats.  

Het gezin keerde terug naar Bangkok.  Ze keerden terug voor de begrafenis van haar grootmoeder in 2021 en het huis stond er nog in zijn pracht en praal. Het laatste bezoek op 25 januari 2022 was een grote schok voor de tante toen zij zag dat haar huis was gesloopt.

Aan aangetrouwde tante verklaarde dat zij degene was die het huis had laten slopen. Toen haar werd gevraagd waarom, verklaarde ze dat de grond nooit als verkocht werd beschouwd, aangezien er geen contract is en dus ook geen bewijs van verkoop.  

Tante Uthai vertelde dat ze van plan was om permanent in het huis te gaan wonen alze op 60-jarige leeftijd met pensioen kon  gegaan. De schoontante verklaarde dat haar man, die de oom is, dit land aan niemand had gegeven.  

Khun Uthai en haar dochters wonen nu bij Uthai’s zus in de provincie Sakon Nakhon.  Uthai zou willen dat de tante op zijn minst medelijden zou hebben met haar dochters, die nu geen dak meer boven het hoofd hebben.  

Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie en hopelijk kunnen ambtenaren helpen om de familie gerechtigheid te brengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: banmuang
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: banmuang.co.th

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!