Het in Zuid Thailand gelegen Krabi weigert toestemming om de haaienhorror film “Meg 2” in april en mei op de stranden van Railay en Tonsai te maken

KRABI:- Het Paritair Comité Publiek-Private Sectoren van de zuidelijke provincie Krabi in Thailand heeft een verzoek van een buitenlandse filmmaker afgewezen om tussen 16 april en 9 mei de zee en enkele stranden in de provincie te gebruiken als filmlocaties voor de film Meg 2.

Volgens de filmmaker zou de crew onder meer een resort bouwen op het strand van Ao Nang, scènes opnemen in de zee, een helikopter landen op het strand van Ton Sai, jetskiën en parasailing-scènes filmen.

Gouverneur Phutipong Sirimart van Krabi vertelde de commissie tijdens haar recente vergadering dat hij bang was dat het gebruik van verschillende stranden gedurende bijna een maand voor de opnames het toerisme zou beïnvloeden, hoewel de opnames de broodnodige deviezen zouden opleveren, omdat het misschien niet  het risico van schade aan het milieu door de filmactiviteiten waard is.

Op de commissievergadering waren zowel voor- als tegenstanders van het filmproject, en degenen die het met het project eens waren, haalden de zaak van de Hollywood-film “The Beach” 23 jaar geleden aan, met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio, die gebruik maakte van Maya Bay in Phang-  nga provincie als de toplocatie voor de film.

De film, zeiden ze, heeft Maya Bay over de hele wereld beroemd gemaakt. Er zou echter enige schade aan het natuurlijke landschap van de baai zijn veroorzaakt toen de filmploeg enkele kokospalmen omhakte en zand op het strand opgroef.

Alleen al vorig jaar, ondanks de Covid19 pandemie, zijn er méér dan 74 buitenlandse filmprojecten gedeeltelijk in Thailand zijn opgenomen, waardoor deviezen ter waarde van ongeveer 3,4 miljard baht de schatkist vulde.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Pattaya News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!