Een groep “wappies” rijdt vanuit Chiang Mai op de fiets naar Bangkok om in het geweer gekomen tegen het vaccineren voor jonge schoolkinderen tegen het Covid19 virus.

BANGKOK:- Een groep anti-vaxxers reed gisteren vanuit Chiang  Mai naar Bangkok om hun eis te laten horen dat het ministerie van Onderwijs stopt met het dwingen van schoolkinderen om Covid19 vaccinaties te ondergaan.

De groep, Chiang Mai People Protecting Rights, onder leiding van dr. Notphoptham Phopthamcharoenjai, begon half december aan hun 900 kilometer lange reis op de fiets.

Het ministerie van Onderwijs dringt er bij ouders op aan om hun vijf- tot elfjarigen met het Pfizer Covid19 vaccin in te enten. De groep wil echter dat het ministerie deze resolutie heroverweegt en een brief overhandigt waarin ze hun twijfels uiteenzetten.

De brief werd ontvangen door een hoge functionaris van het ministerie van Onderwijs, die beloofde hem door te geven aan de minister. De groep zei dat hoewel het ministerie van Onderwijs beweerde dat de schoten vrijwillig zouden worden verstrekt, dat dit niet echt het geval was.

Ze zeiden dat veel scholen de kinderen dwongen om ingeënt te worden of andere maatregelen oplegden, zoals hen verbieden naar de les te gaan of erop aandringen dat ouders betalen voor de snelle antigeentests.

De groep zei dat onvrijwillig inenten van kinderen hun mentale status en rechten aantasten.  De groep beweerde ook dat Covid19 vaccins zich nog in de proeffase bevonden en de gezondheid van kinderen zouden kunnen beïnvloeden.

De anti-vaxxers zeiden dat kinderen een laag risico hebben om het virus op te lopen, en als ze dat doen, is hun immuniteit hoog genoeg om snel te herstellen.  Ze wezen er ook op dat het vaccin het virus niet echt op afstand houdt.

De groep beweerde voorts dat uit beschikbare gegevens blijkt dat het vaccin veel bijwerkingen heeft, zodat de scholen moeten stoppen met het dwingen van leerlingen om zich te laten inenten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!