Talloze klachten over taxifraude bij de THAIFEX-expo in Bangkok

BANGKOK:- Klachten over taxizwendel op de THAIFEX-expo overspoelden gisteren de sociale media, aangezien passagiers naar verluidt 4.000-5.000 baht moesten betalen voor een ritje van Impact Muang Thong Thani in Nonthaburi naar het centrum van Bangkok. 

THAIFEX-ANUGA ASIA 2023
Een van de grootste handelsevenementen in Thailand, keerde voor het eerst sinds de pandemie terug voor een volledige tentoonstelling, met een oppervlakte van 130.000 vierkante meter in Impact Muang Thong Thani van 23-27 mei. Volgens de organisator namen bijna 2.700 exposanten uit Thailand en 40 landen deel aan het evenement.

Met gemiddeld 22.000 bezoekers per dag waren er donderdag meerdere klachten op sociale media over verkeerssituaties rond het beursterrein en onvoldoende openbaar vervoer. 

Een Facebook-gebruiker meldde dat Thaise taxichauffeurs om buitenlandse passagiers weigerde mee te nemen en hun taximeters uit te zetten. Ze rekenden 4.000-5.000 baht aan voor reizen naar bestemmingen op de wegen Silom en Sukhumvit. Sommige online gebruikers zeiden dat de aanleg van de MRT Pink Line heeft bijgedragen aan het verkeer in het gebied.

Volgens de regering waren de bouwwerkzaamheden aan de Pink Line van Kae Rai naar Min Buri in april voor 96,4% voltooid. De uitbreiding van de Pink Line naar Muang Thong Thani is echter slechts voor 20,4% voltooid en zal naar verwachting in 2025 voltooid zijn. 

De plv.  gouverneur van Nonthaburi stuurde op 25 mei een dringende brief naar het provinciale transportbureau van Nonthaburi, met het verzoek om inspecteurs van het openbaar vervoer naar de regio te detacheren.

Het Bureau of Land Transport liet op hun Facebook-account weten dat het inspecteurs naar het expositiecentrum had gedetacheerd en een taxichauffeur een boete van 1.000 baht had opgelegd omdat hij weigerde de taximeters te gebruiken. Het ministerie zou naar verluidt hebben ontkend dat het gebied in particulier beheer was en daarom niet vanaf het begin een inspectieteam kon inzetten. 

Khun Pravit Sribanditmongkol, een adviseur van de Exhibitions Association of Thailand, zei dat taxizwendel dit jaar een cruciaal probleem is voor veel grote internationale evenementen, niet alleen voor THAIFEX.

Hij zei dat dergelijke incidenten de reputatie aantasten van een land dat zichzelf probeert te positioneren als hub voor het MICE-segment (meetings, incentives, conferenties en tentoonstellingen). Pravit zei dat internationale deelnemers misschien wel het belangrijkste doelwit zijn van taxizwendel, maar Thaise passagiers worden overal geconfronteerd met het probleem van te dure taxi’s. “We schalen onze controles hoog dan vóór 2019 tijdens de Covid19 pandemie. Als de autoriteiten niet krachtig optreden tegen deze misdaden, zal niemand er in de toekomst voor kiezen om Thailand te bezoeken”, zei hij.

Khun Jintana Phongpakdee, directeur bedrijfscommunicatie bij Impact Exhibition Management, zei dat Impact vandaag een gratis pendeldienst lanceert van het Mo Chit Skytrain-station naar het expositiecentrum om taxizwendel te verminderen tijdens de laatste dag van het evenement, dat open is voor het publiek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!