Keuringsdienst van waren in Thailand ontdekt steroïden in plantaardige drank van het phi-merk, de fabrikant geconfronteerd met juridische stappen 

BANGKOK:- De Food and Drug Administration (FDA) van Thailand heeft een schokkende onthulling gedaan over een kruidendrank met het merk The Phi (เทพี), wat ‘godin’ betekent in het Thais. De drank, die bekend staat om zijn overdreven beweringen over het genezen van verschillende aandoeningen zoals allergieën, hernia’s en reumatoïde artritis, bevatte volgens de FDA steroïden.

De FDA werd achterdochtig over de schijnbaar onmogelijke voordelen van het product, aangezien de kruidenthee en zwarte laos-melange een breed scala aan gezondheidsvoordelen aanprezen, waaronder verlichting van gewrichtspijn, rugpijn, heuppijn, jicht, reumatoïde artritis, allergieën, beknelde zenuwen, menstruele pijn en ontgiftende eigenschappen. 

Vandaag maakte de FDA haar bevindingen bekend na grondig onderzoek van de kruidendrank. Ze merkte op dat de autoriteiten de productielicentie voor het product meer dan twee jaar geleden, op 16 februari 2021, hadden ingetrokken.

Verdere testen van het product met behulp van een voorlopige testkit voor steroïden bevestigden de aanwezigheid van steroïden, die worden beschouwd als strikt gecontroleerde medicijnen en waarvoor een doktersrecept nodig is. 

Onjuist en langdurig gebruik van steroïden kan schadelijke effecten hebben op verschillende lichaamssystemen, waaronder een verzwakt immuunsysteem, verhoogde vatbaarheid voor infecties, dunner worden van de maagwand, maagzweren of -bloedingen, groeiachterstand, osteoporose, vermoeidheid, spierzwakte, hartkloppingen en zelfs hartfalen.

Omdat de productielocatie zich in de provincie Khon Kaen in de Isaan-regio in Thailand bevindt, heeft de FDA samengewerkt met de provinciale gezondheidsafdeling om inspecties uit te voeren en het product nauwlettend te volgen. Alle geconstateerde overtredingen zullen worden vervolgd. Daarom worden consumenten sterk afgeraden om kruidendranken van het merk “The Phi” te kopen.

Dit incident doet denken aan een soortgelijk geval vorig jaar toen de FDA een consumentenwaarschuwing uitgaf met betrekking tot koffie met erectiestoornissen die op de markt werd gebracht onder het merk “Gomex Coffee”. 

De koffie gemaakt door PY Intergroup Col, Ltd. vervaardigd in de provincie Nonthaburi, nabij Bangkok, en gedistribueerd door het bedrijf Nice Good Deal, bracht het risico van blindheid en hartfalen met zich mee. De FDA ontdekte dat de koffie sildenafil bevatte, beter bekend als Viagra. Het product kreeg geloofwaardigheid bij klanten via zijn merkambassadeur, de bekende voormalige Muay Thai-bokser Somrak Khamsingh.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!