Onverwacht bezoek aan Dubai voor KLM- passagiers na defect aan de motor 

BANGKOK:- Een toestel van KLM heeft vrijdagmiddag vanwege een technisch probleem een landing moeten maken in Dubai. Vlucht KL0876 was onderweg van Bangkok naar Amsterdam, toen er ter hoogte van Iran een probleem aan een van de motoren werd opgemerkt.

Omdat Iran niet de handigste plek is om te stoppen, mede vanwege de sancties tegen dat land met betrekking tot vliegtuigonderdelen, is de Boeing uitgeweken naar Dubai. Het gaat om de zeventien jaar oude 777-200ER met de registratie PH-BQL en de naam ‘Litomyšl Castle’.

Toen in 2019 een Boeing 737 van Norwegian vanwege een motorprobleem in Iran moest landen, duurde het meer dan twee maanden voordat het toestel weer kon vertrekken. Er was namelijk speciale toestemming nodig van de Amerikaanse overheid om een nieuwe motor te mogen invoeren.

Bij de Boeing 777 van KLM was er gelukkig geen noodzaak om snel te landen en kon de koers verlegd worden naar Dubai. Een woordvoerder van KLM laat weten dat het toestel voor onbepaalde tijd is vertraagd en dat voor de passagiers hotelovernachtingen en andere vluchten worden geregeld. 

KLM benadrukt dat de veiligheid van de passagiers en bemanning niet in gevaar is geweest.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!