De voortvluchtige Thaksin onthult opnieuw zijn aanstaande terugkeer naar Thailand

DUBAI:- Thaksin Shinawatra, voormalig premier van Thailand, voortvluchtig voor justitie en dynastieke opperheer, heeft gesproken over zijn aanstaande terugkeer naar Thailand en hoe dit zal gebeuren zonder hulp van Pheu Thai of de regerende Palang Pracharath-partij.

De komst van de lands redder (zoals beweerd wordt) werd aangekondigd door zijn dochter Paetongtarn, zelf een aspirant-premier.

De laatste van vele verklaringen over zijn aanstaande terugkeer naar Thailand kwam deze week tijdens een discussie op de Clubhouse-app.  Clubhouse omschrijft zichzelf als “een nieuw type sociaal netwerk” waar mensen samenkomen om in realtime te praten en te luisteren.

In Bangkok wemelt het van de geruchten dat Palang Pracharat en Pheu Thai een deal hebben gesloten om Thaksin terug te laten keren.  Maar er zijn in het verleden genoeg geruchten geweest en met de algemene verkiezingen in het verschiet zullen er zeker nog veel meer volgen.

De miljardair beantwoordde de vragen van supporters in een livesessie die werd georganiseerd door de Facebook-pagina van CARE Kid Kluan Thai (Think and Move Thailand).  Op de vraag wanneer hij naar Thailand zou terugkeren, onthulde Thaksin aan geschokte supporters dat ziekte vorig jaar zijn plannen om terug te keren naar het koninkrijk had verstoord, niet de arrestatiebevelen tegen hem.

Taksin had zuurstoftherapie nodig gehad en zou vorig jaar naar verluidt het covid19 virus hebben opgelopen, maar de patriarch gaf weinig details over zijn kwakkelende gezondheid.  

Hij zei… “Dat was ik van plan en ik heb de zuurstofbehandeling voor het einde van het jaar versneld.  Maar de situatie bleef gevaarlijk en mijn kinderen maakten zich zorgen over mijn veiligheid.

“Ik kan in ieder geval bevestigen dat ik zeker terugkom en ik wil hier benadrukken dat ik geen enkele politieke partij, ook niet Pheu Thai, om hulp zal vragen.  Het zal van mijn eigen hart afhangen, dus maak je om mij maar geen zorgen.”

Thaksin zei tegen de gelovigen dat ze goed moesten luisteren naar zijn jongste dochter en gezalfde stand-in Paetongtarn, zijn gekozen Pheu Thai-kandidaat voor premier bij de volgende verkiezingen.

Hij klaagde over vervolging tijdens zijn ballingschap en zei dat hij zou terugkeren om zichzelf te verdedigen.  Thaksin vertelde verder:…

“Paetongtarn zal aankondigen wanneer ik terug ben.  Ik ben afhankelijk van mezelf.  Ik zal Palang Pracharath niet om hulp smeken.  Ik ben mans genoeg om mezelf helpen en ik kom zeker terug.”

Thaksin zei dat hij er vertrouwen in had dat de “pro-democratische kant”, of Pheu Thai, en de Move Forward Party meer dan 300 zetels zouden winnen bij de verkiezingen, wat zijn aanstaande terugkeer naar Thailand zou vergemakkelijken.

Als gevolg hiervan zou de pro-democratische factie zeker de verkiezingen winnen en de volgende coalitieregering vormen, voegde hij eraan toe.

In 2006 werd Thaksin tijdens een VN-bijeenkomst in New York afgezet tijdens een militaire staatsgreep.  Hij keerde in april 2008 terug naar een heldenontvangst, maar vluchtte in augustus voor een corruptieproces.  Hij werd bij verstek veroordeeld tot in totaal 10 jaar gevangenisstraf.  

Een amnestieactie van zus Yingluck leidde tot de straatprotesten die leidden tot de staatsgreep van 2014 die generaal Prayut Chan-o-cha aan de macht bracht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Dubai (VAE)
Bron: The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!