Taiwan zet het paracetamol op rantsoen na het hamsteren voor covid patiënten in China

TAPEI:- De autoriteiten van Taiwan zijn aan het debatteren of paracetamol op rantsoen gesteld moet worden, aangezien de Covid-situatie aan de overkant van de zeestraat met de dag verslechtert en de bezorgdheid toeneemt na de heropening van Taiwan voor reizen.  

Taiwan legt mogelijk aankoopbeperkingen op voor allerlei soorten pijnstillers, aangezien mensen lokale voorraden opkopen om ze naar China te verschepen, waar de pandemie de voorraden onder druk heeft gezet.

Hsueh Jui-yuan, de Taiwanese minister van Volksgezondheid en Welzijn, zei… “De gezondheidsautoriteiten zullen bespreken of ze beperkingen moeten opleggen, maar er is op dit moment nog geen concreet plan.”

Taiwan kampt sinds mei met een tekort aan paracetamol, toen het aantal ziektegevallen toenam.  De afgelopen weken hebben klanten hun voorraden ingeslagen, uit angst voor een nieuwe golf van zaken na de heropening voor toeristen in oktober.

De bevolking van Taiwan slaan massaal voorraden in, uit angst voor een nieuwe Covid19 golf als toeristen terugkeren.

Sommige kopers willen de pijnstillers per post verzenden of meenemen naar het Chinese vasteland, waar het aantal gevallen en sterfgevallen door Covid-19 elke dag is gestegen tot miljoenen.

Mr. Chang, een Taiwanese productontwerper die in Beijing werkt en momenteel op vakantie is in Taipei, zei dat hij van plan was koortsmedicijnen en snelle antigeentestkits te kopen voordat hij weer aan het werk ging.  Hij meent dat er een grote kans is dat hij bij zijn terugkeer in Beijing besmet raakt, dus vult hij uit voorzorg zijn medicijnkast flink aan.

Ondertussen worstelt China om de levering van medicijnen veilig te stellen na het beëindigen van zijn zero-Covid-beleid.  Om tekorten in het land aan te pakken, hebben meer dan een dozijn Chinese farmaceutische bedrijven de opdracht gekregen om te helpen bij het veiligstellen van de voorraden van belangrijke medicijnen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: focustaiwan.tw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!