De toeristische autoriteit van Thailand haast zich te zeggen dat niet alle nieuwjaarsactiviteiten in het hele land zijn geannuleerd, nu er veel hotelboekingen worden geannuleerd 

BANGKOK:- De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT heeft laten weten dat ZIJ niet de nieuwjaarsactiviteiten hebben geannuleerd? Naar verwachting zullen meer dan 3.14 miljoen toeristen aan evenementen deelnemen die minstens 11.2 miljard baht in het laatje brengen.

De gouverneur van het TAT, Khun  Yuthasak Supasorn, verklaarde tegenover de pers: “Er is GEEN annuleringsbevel of enige wijziging in activiteiten voor de “Amazing Countdown Festivals in het land, vieringen die het TAT dit jaar met particuliere exploitanten heeft gepland. Elke order of bevel moet door de minister van Toerisme en Sport, khun Phiphat Ratchakitprakarn worden uitgevaardigd en die heeft nergens opdracht voor gegeven

“We verwachten 3.14 miljoen toeristen op dit nieuwjaarsfestival, wat minstens 11.2 miljard baht zal opleveren.”

“Voor het Countdown-evenement van Pattaya is alleen de vuurwerkshow geannuleerd, er zullen tientallen concerten, evenementen, een foodfestival, dj’s, shows en nog veel meer zullen gewoon doorgang vinden. Deze wijziging heeft geen invloed op de inkomsten, aangezien toeristen hun reizen en kamers al hebben geboekt.”

Ondertussen kondigde de particuliere sector van Khao San de annulering van de Countdown 2023 aan vanwege wat zij een ‘kwetsbare tijd’ noemden. De uitgaansgelegenheden in dit bekende gebied in Bangkok zijn wel open.

Khun Sanga Ruengwattanakun, de president van Khao San Business Operators, vertelde tegen de media: “Veel regeringskantoren wordt verzocht, maar niet bevolen, om geen amusementsactiviteiten te houden voor het nieuwe jaar omdat het een ‘gevoelige tijd’ is voor Thaise mensen. .”

“Dus hebben we besloten om het aftellen op 31 december te annuleren ook op Khao San Road. De uitgaansgelegenheden zijn echter nog steeds normaal open en kunnen hun privé aftelevenementen binnen hun locaties houden, zo concludeerde Khun Sanga.

Sommige gebieden, zoals het hoofddistrict van Chonburi, hebben echter wel het countdown festival geannuleerd en vervangen deze door een traditionele tempelceremonie. Het TAT heeft echter benadrukt dat dit individuele beslissingen waren en geen landelijk opgelegde beslissing.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: PattayaMail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!