Taiwan tegen zijn burgers, verander je naam niet in zalm

~ZO KALM ALS ZALM ZIJN~
(Hij blijft onder alle omstandigheden bedaard)

TAIPEI:- Tientallen inwoners van Taiwan hebben hun naam veranderd in ’zalm’ om in aanmerking te komen voor gratis sushi. De autoriteiten reageren geërgerd op die actie. „Dit soort naamswijzigingen zijn niet alleen tijdverspilling, maar zorgen ook voor onnodig papierwerk”, zei de onderminister van Binnenlandse Zaken, Chen Tsung-yen.

In de eilandstaat heeft een speciale actie van een restaurantketen geleid tot een golf aan naamswijzigingen. Mensen mogen met het woord zalm (’Gui Yu’) op hun identiteitsbewijs met vijf vrienden onbeperkt sushi komen eten. Dat leidde tot wat lokale media omschrijven als „zalmchaos.” Er hebben zich de afgelopen dagen naar schatting zo’n 150 overwegend jonge mensen bij overheidskantoren gemeld om een naamswijziging door te geven.

„Ik heb mijn voornaam veranderd in Zalm en twee vrienden hebben dat ook gedaan”, zei een vrouw op de Taiwanese televisie. „We veranderen dat later gewoon terug.” Een student vertelde nieuwszender TVBS dat hij dankbaar gebruik heeft gemaakt van de actie. „We hebben al voor meer dan 7000 Taiwanese dollar (zo’n 206 euro) gegeten.”

Inwoners van Taiwan mogen hun naam maximaal drie keer veranderen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft al gewaarschuwd dat mensen die niet opletten het risico lopen dat de naamswijziging permanent is. Daar laten veel mensen zich niet door afschrikken. Er lopen volgens lokale media nu Taiwanezen rond met namen die zich laten vertalen naar ’Zalmprins’, ’Meteoor Zalmkoning’ en ’Zalm Gefrituurde Rijst’.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Telegraaf gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie Telegraaf
Bron: Telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!