Nauwere samenwerking Thailand en China op defensiegebied

~EEN LEGER MARCHEERT OP ZIJN MAAG !
(Napoleon Bonaparte)

BANGKOK: Thailand en China bespraken gisteren op 16 maart een voorstel om een wapen-onderhoudsdepot in het land te ontwikkelen tijdens een bijeenkomst in het Government House in Bangkok.

De Secretaris van Defensie Nat Intaracharoen ontmoette de Chinese militaire attaché Wu Xiaoyi, in Thailand, om het aanbod van China te bespreken om een onderhoudsfaciliteit te ontwikkelen voor uit China geïmporteerde militaire uitrusting en wapens.

Er werd ook gesproken over maatregelen om Chinese bedrijven aan te moedigen om te investeren in de Eastern Economic Corridor, met bijzondere handelsprivileges, waaronder belastingvrijstellingen.

“We hebben de Chinese militaire attaché gevraagd om het plan van Thailand om zijn defensiesector te ontwikkelen, te ondersteunen”, zei de secretaris.

Tijdens de bijeenkomst verwelkomde de regering Generaal Wu en prees de 700 jaar oude relatie tussen de twee naties en 45 jaar moderne diplomatieke betrekkingen, zei generaal Nat.

Hij zei ook dat hij China zijn dank uitsprak voor het versnellen van de levering van COVID-19-vaccins aan Thailand.

De attache sprak ook over nauwere samenwerking met Thailand op het gebied van militaire training, zoals de jaarlijkse oefeningen Joint Strike, Blue Strike, Falcon Strike en de beruchte Cobra Gold training.

Generaal Nat zei dat tevens de mogelijkheid werd besproken om de personele capaciteit van het Ministerie verder te ontwikkelen door ze op uitwisseling te sturen of te studeren aan het Chinese Nationale Defensiecollege.

In aanvulling hierop dankte hij het Chinese Ministerie van Defensie voor hun “onvoorwaardelijke financiële steun” voor de ontwikkeling van de defensie-en veiligheidscapaciteiten van het land.

Nat citeerde Wu Xiaoyi die zei dat hij de Covid-19-situatie in Thailand wilde verbeteren, voordat hij China’s toewijding bevestigde om het plan van Thailand om zijn defensie-industrie te ontwikkelen, te ondersteunen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Vertaling: De Kleine Beer
Illustraties: The Phuket News
Bron: The Phuket News

Eén gedachte over “Nauwere samenwerking Thailand en China op defensiegebied”

  1. Met China kun je maar beter vrienden zijn, dan kun je wellicht over de misstanden in dat land in gesprek gaan. Bovendien is het, denk ik, nu al de grootste in de wereld alleen roepen zij dat niet van de daken. China steekt ook veel geld in meerdere landen in z.o. Azie en dat is ook welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!