De bejaarden van Thailand krijgen in de komende 6 maanden een iets hogere toeslag

BANGKOK:- Het kabinet heeft dinsdag de maandelijkse toelage voor zo’n 10 miljoen oudere Thaise burgers voor de komende zes maanden verhoogd.

In een toespraak tot verslaggevers na de wekelijkse kabinetsvergadering, vertelde premier Prayut dat de regering ongeveer 8 miljard baht heeft uitgetrokken voor een verhoogde toelage, dit deze maand van kracht wordt.

Hij vertelde dat de regering bezorgd was dat de oudere bevolking indirect wordt getroffen door de Covid19 crisis, omdat hun kinderen mogelijk niet genoeg financiële steun kunnen bieden.

“Daarom heeft de regering besloten om hun maandelijkse toelage met zes maanden te verhogen, zodat ze een betere kwaliteit van leven hebben”, zei Prayut. “De overheid hecht belang aan het ontzorgen van alle groepen en we willen niemand achterlaten in deze crisis.”

Een persbericht van de overheid vermeldde de wijzigingen op basis van leeftijd als volgt:

• 60-69: 100 baht extra (700 baht (19 euro) per maand)
• 70-79: 150 baht extra (850 baht (23 euro) per maand)
• 80-89: 200 baht extra (1.000 baht (27 euro) per maand)
• 90+: 250 baht extra (1250 baht (34euro) per maand)

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!