Surin zal de eerste provincie in Thailand zijn, die de Covid19 ziekte per 1 april endemisch verklaart

THAILAND:- De noordoostelijke provincie Surin heeft aangekondigd dat het vanaf 1 april de pandemie van Covid-19 degradeert tot endemische status.

Het informatiekantoor van Surin schreef afgelopen zaterdag in een Facebook-bericht dat de provincie aan alle criteria heeft voldaan om van Covid-19 een endemische ziekte te maken.

Het provinciale bestuur pochte ook dat Surin de eerste provincie in Thailand zal zijn die dit doet.  Het kantoor moedigde ook iedereen in de provincie aan om zo snel mogelijk een Covid19 boosterinjectie te krijgen.

Het kantoor ondersteunde zijn endemische verklaring met een lijst van de criteria waaraan de provincie heeft voldaan, namelijk:

• Alle dorpen houden zich strikt aan Covid-19 “blauwe zone” maatregelen.
• Het sterftecijfer door Covid-19-infecties is niet hoger dan 0,5 procent.

• Niet meer dan 3 procent van de Covid-19-patiënten heeft ziekenhuisopname nodig.

• Minstens 70 procent van de inwoners van Surin heeft twee injecties met het Covid-19-vaccin gekregen.

• Iedereen in Surin houdt zich strikt aan de DMHTT richtlijnen, namelijk social distancing, masker dragen, handen wassen, testen bij symptomen en gebruik van de ThaiChana app.

Tussen 24 december en 26 maart registreerde Surin in totaal 16.354 gevallen, met 276 nieuwe gevallen bevestigd op zaterdag om 18.00 uur.  Het totaal aantal doden in deze periode kwam uit op 29.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!