Hotels in Thailand dreigen zich terug te trekken uit toerismeregeling omdat vergoedingen moeizaam worden uitbetaald.

BANGKOK:- Met steeds strengere maatregelen om fraude te voorkomen, klagen veel hotels over lange vertragingen bij de uitbetaling van subsidies in het kader van de Rao Tiew Duay Kan-regeling (We Travel Together).  De regeling werd gelanceerd om het binnenlands toerisme te stimuleren.

Sommige hotels vrezen nu dat ze liquiditeitsproblemen te maken kunnen krijgen, vooral nu de lange Songkran-vakanties naderen.

Velen van hen hebben nu dus ook gedreigd zich terug te trekken uit het plan, dat zich nu in de vierde fase bevindt, zo verklaarde Khu. Phisut Sae-khu, voorzitter van Thaise hotelvereniging in het oosten van Thailand.

Hij zei dat de regering in de eerste en tweede fase 40 procent van de kamerprijs aan hotels binnen 15 dagen hadden uitbetaald nadat deelnemende vakantiegangers hadden ingecheckt.

 De betalingen begonnen echter vertraging op te lopen vanaf november, toen de Tourism Authority of Thailand (TAT) om aanvullende documenten begon te vragen waarin “gezichtsscans” van vakantiegangers werden genoemd, zei Phisut.

Volgens hem blijft bijna 100 miljoen baht onbetaald aan hotels aan de oostkust, waaronder Pattaya, Chanthaburi en Trat.

“Sommige hotels maken zich nu zorgen over hun liquiditeit terwijl ze zich voorbereiden om toeristen te verwelkomen tijdens Songkran.  Sommige hoteluitbaters zich willen terugtrekken uit de Rao Tiew Duay Kan-regeling,” zei hij.

In het kader van de regeling dekt de overheid 40 procent van de kosten van vliegtickets en hotelkamers en geeft de deelnemers ook gratis voedselbonnen.

Vorig jaar werd echter wijdverbreide fraude ontdekt waarbij honderden hotels betrokken waren, die overheidssubsidies claimden zonder dat gasten daadwerkelijk incheckten.

Khun Thapanee Kiatpaiboon, de plv. gouverneur van TAT voor binnenlandse marketing, zei dat dit de reden is waarom er strikte controles moesten worden uitgevoerd, en voegde eraan toe dat TAT een taskforce heeft opgericht om de vertragingen aan te pakken.  Ze zei dat het probleem binnen 60 dagen moet worden opgelost nadat hotels alle gevraagde documenten hebben ingediend.

Behalve aan de oostkust melden ook hotels in windstreken vertragingen bij de uitbetaling van de subsidie.

Khun Viroj Chaya, voorzitter van de Chiang Rai Hotels Association, zei dat ongeveer de helft van de 300 deelnemende hotels in de noordelijke provincie te maken hebben met betalingsachterstanden ter waarde van ongeveer 10 miljoen baht.

Hij zei dat het probleem in februari begon en hotels van elke omvang treft, niet alleen de kleine.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!