Stuur het Thaise leger de Khao San Road in Bangkok op om met watergolvende toeristen aan te pakken

BANGKOK:- Zet het leger in!  Dat was de reactie van de Thaise regering na berichten over buitenlandse toeristen die zich bezighielden met “gevaarlijke water smijten” dat zich als een lopend vuurtje op sociale media verspreidde aan het begin van het Songkran-festival, nou vooravond van Songkran om precies te zijn.  De autoriteiten van Bangkok hebben het leger ingezet, naast politie en stadsfunctionarissen, om het landsverbod op waterspatten op Khao San Road voor zowel Songkran-dag deze dagen te handhaven.

Om het risico op nieuwe Covid-19-infecties tijdens het Thaise nieuwjaar te verkleinen, kondigde het CCSA vorige maand het spatverbod aan.  Maar het lijkt erop dat veel buitenlanders, evenals veel lokale bewoners, de memo over het verbod niet hebben ontvangen.  Op video’s die online zijn geplaatst, is te zien dat feestvierders – onwetend of uitdagend – water naar elkaar gooiden in dit populair toeristisch gebied in Bangkok.

Nu zijn er aan beide uiteinden van de weg al waarschuwingsborden zijn geplaatst om bezoekers te attenderen om niet met water te spelen. De veiligheidscontroles begonnen om 13.00 uur om eventuele spuitpistolen in beslag te nemen en een ATK-test zal worden gegeven aan iedereen met koortsachtige symptomen.  Ondertussen zijn acht lokale bedrijven beboet voor het verkopen van alcohol na 23.00 uur op woensdag.

De toeristenpolitie is óók ingezet om ervoor te zorgen dat weerspannige buitenlanders de wet respecteren – en zich eraan houden.  De secretaris-generaal van de Nationale Veiligheidsraad heeft zich over de situatie gebogen en zegt dat Khao San Road een openbare plaats is, waar het spatten met water absoluut verboden is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content:  Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!