Stijgende verkeersongevallen met toenemende verwondingen tijdens deze Songkran vakantie

BANGKOK:- Dronken rijden en te hard rijden zijn met STIP, de hoofdoorzaken, terwijl verkeersongevallen, gewonden en doden blijven stijgen tijdens de Songkran-vakantie. Zo waren er afgelopen woensdag 331 ongevallen in het land, tegenover 301 op dinsdag en 237 de dag ervoor, volgens cijfers die gisteren door het departement van verkeer werden vrijgegeven.

Bij verkeersongevallen zijn woensdag 323 mensen gewond geraakt, tegen 292 op dinsdag en 238 op maandag.  Maar het dodental daalde tot 40, van 47 op dinsdag, tot 26 op maandag.

Het rijden onder invloed en te hard rijden werden nog steeds genoemd als de belangrijkste oorzaken van ongevallen.

De zogenaamde zeven gevaarlijke dagen van de verkeersveiligheidscampagne van Songkran begonnen maandag toen reizigers grote bevolkingscentra verlieten voor vakanties of huisbezoeken tijdens het Songkran-festival, dat komende zondag eindigt.

De politie zei eerder dat er 1.937 controleposten zijn opgezet voor strikte handhaving van de verkeerswet en 1.430 voor alcoholtests, met ongeveer 80.000 dienstdoende agenten in alle afdelingen.  In de eerste drie dagen werden 869 ongevallen, 113 doden en 835 gewonden gemeld.

De provincies Khon Kaen en Nakon Si Thammarat hadden elk met 33 de meeste slachtoffers gemeld, terwijl de zuidelijke provincie ook met 36 gewonden leidde.  Samut Sakhon had van maandag tot en met woensdag het hoogste aantal verkeersdoden met zes.

De directeur-generaal van het departement , Boontham Lertsukheekasem, zei gisteren dat de aandacht verschuift naar het aanpakken van verkeersongevallen op secundaire routes, aangezien de meeste reizigers nu hun huis of toeristische bestemming hebben bereikt.

Hij verwachtte dat er meer ongelukken zouden gebeuren op kleine wegen tegen de tijd dat mensen aan het einde van de vakantie terugkwamen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content:  Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!