Student lanceert campagne om sloop iconische bioscoop in Bangkok te stoppen

BANGKOK:- Een campagne om de iconische Scala bioscoop in Bangkok te redden en te voorkomen dat deze wordt gesloopt om plaats te maken voor een winkelcentrum, krijgt veel online steun.  De Bangkok Post meldt dat veel internetgebruikers de campagne steunen die zijn gestart door een student en zijn vrienden.

Khun Netiwit Chotiphatphaisal lanceerde de campagne naar aanleiding van het nieuws dat de Scala zou worden gesloopt om plaats te maken voor een ander winkelcentrum op Siam Square.  De bioscoop wordt algemeen beschouwd als een van de grootste gebouwen van Thailand, maar moest in juli vorig jaar voor altijd sluiten.  Zijn voorgangers, de Siam en de Lido, moesten ook al wijken voor winkelcentra.

Gebruikers van sociale media, waaronder Yingcheep Atchanond van Internet Law Reform Dialogue, hebben via Twitter en andere platforms hun steun uitgesproken voor de campagne om het gebouw te redden.

“Helemaal mee eens.  We hebben te veel winkelcentra in dit land, vooral op Siam Square en Chula.”

Ondertussen leidde campagneleider Netiwit een groep studenten van de Chulalongkorn-universiteit in Bangkok tijdens een bijeenkomst buiten de Scala-bioscoop.  Ze protesteren tegen plannen van Central Pattana Plc om het oude gebouw te slopen om ruimte te maken voor een winkelcentrum.  Met spandoeken die door de studenten omhoog werden gehouden, werd opgeroepen om de bioscoop te redden en om te vormen tot een openbare ruimte.

Volgens een artikel van de Bangkok Post heeft de afdeling vastgoedbeheer van de universiteit Central Pattana gekozen om Scala opnieuw te ontwikkelen voor commercieel gebruik, maar geen van beide partijen heeft andere informatie verstrekt.  Chulalongkorn-studenten uit het verleden en heden hebben de faciliteit bekritiseerd om winst voorrang te geven boven de bescherming van het onderwijs en de gemeenschap.  Een eerder protest was gericht tegen plannen om een ​​historisch heiligdom te verwijderen om studentenhuizen te bouwen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: twitteraccount NetiwitC
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!