Nieuwe Covid19 beperkingen in Phuket van kracht

PHUKET:- In de eilandprovincie Phuket in het zuiden van Thailand zijn de maatregelen ter preventie van corona aangescherpt nadat in een lokale supermarkt een besmettingshaard was ontdekt, waaronder de tijdelijke sluiting van bepaalde bedrijfsterreinen en het opleggen van activiteitenverboden.

De gouverneur van Phuket, Khun Narong Woonciew, heeft  bevolen dat de hoofdvestiging van het warenhuis Super Cheap tot 18 september tijdelijk moet worden gesloten, zodat het kan worden gedesinfecteerd.  

Aanleiding voor de sluiting waren verschillende Covid19 ineffectief onder zowel Thaise als buitenlandse werknemers in het magazijn van de supermarkt en op de verkoopafdelingen van de winkel.  

De eigenaar kreeg ook de opdracht om antigeentestkits aan te schaffen voor alle medewerkers.  Onder de aangescherpte preventieve maatregelen, die vandaag 15 septembertot en met 28 september zullen gelden, vallen ook het verbod op activiteiten met meer dan 100 deelnemers en het alcoholverbod in de openbare ruimtes.  Warenhuizen, winkelcentra, buurthuizen en soortgelijke bedrijven mogen open, met uitzondering van speeltuinen en themaparken.  

De verkoop en consumptie van alcohol in restaurants is verboden, terwijl op markten een minimumafstand van vier vierkante meter per persoon in acht moet worden genomen.  Minimarkten etc. mogen open van 4.00 uur tot 23.00 uur.  Openbare parken, sportvelden of andere open ruimten voor buitensportactiviteiten en fitnesscentra mogen open tot 21.00 uur, maar moeten het aantal bezoekers verminderen.  Sociale activiteiten zijn ook verboden, tenzij ze noodzakelijk zijn. Werkgevers worden opgeroepen om hun werknemers weer thuis te laten werken.  

De eilandprovincie Phuket meldde een totaal van 6.859 gevallen, 3.197 worden opgenomen in het ziekenhuis en 39 zijn overleden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!