Cambodja legt de schuld voor het verspreiden van het Covid19 virus in de grensprovincies bij Thaise vrachtwagenchauffeurs

DUONG:- Cambodjaanse functionarissen geloven dat vrachtwagenchauffeurs uit Thailand meer dan alleen hun goederen naar Cambodja hebben gebracht.  De functionarissen vermoeden dat de chauffeurs Covid hebben verspreid naar hun land, met name naar de grensprovincie Battambang.

Het hoofd van het district, Khun Sok Sokhun, zegt dat vrachtwagenchauffeurs die routinematig de grens oversteken, de reden zouden kunnen zijn waarom Covid zich door Battambang verspreidt.  Hij zegt dat het mogelijk is dat de chauffeurs asymptomatisch waren toen ze de grens overstaken.  Of het kan ook zijn dat ze minder op hun hoede waren toen ze in Cambodja aankwamen. 

 De verspreiding van het Covid19 virus is onder verkopers en een getroffen markt in de buurt van het internationale controlepunt van Duong het gesprek van de dag. Er wordt aangenomen dat het grote aantal verkopers dat Covid heeft opgelopen te wijten is aan vrachtwagenchauffeurs, met maar liefst 600 die per dag door het controlepunt rijden, zo beweerde Sok in de Khmer Times.

 “Dit controlepunt heeft geen migrerende werknemers die oversteken, alleen vrachtwagenchauffeurs die goederen leveren tussen Cambodja en Thailand”, aldus Khun Sok.

De markt in kwestie, Kamrieng, waar honderden vrachtwagens routinematig stoppen om goederen af ​​te leveren, is afgelopen woensdag 1 dag gesloten om de verspreiding van Covid tegen te gaan.  Vervolgens zijn er tests uitgevoerd bij 700 verkopers op de markt.  Meer dan 250 mensen testten sinds vorige week positief.  Cambodja pakt momenteel een uitbraak van de Delta-variant aan met nieuwe gevallen sinds april.

De grenspas van Duong ligt tegenover het controlepunt Ban Laem in Chanthaburi, in het oosten van Thailand.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khmertimes 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: khmertimeskh.com

Eén gedachte over “Cambodja legt de schuld voor het verspreiden van het Covid19 virus in de grensprovincies bij Thaise vrachtwagenchauffeurs”

  1. Problemen tackelen en als team werken zijn deze landen niet erg goed in.
    Boxen, elkaar de schuld geven en vingerwijzen kunnen ze als de beste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!