Stropers in Kanchanaburi gearresteerd met karkassen van wilde dieren in hun bezit

KANCHANABURI:- Drie jagers zijn gisteren gearresteerd met een aantal kadavers van wilde dieren in hun bezit. De arrestatie vond plaats in het Khao Laem National Park in het Thong Pha Phum-district van deze westelijke grensprovincie.

Khun Meesap, hoofd van het Khao Laem National Park, zei dat medewerkers van het departement van nationale parken, afdeling fauna en flora in het bos bij het dorp Tipye in Tambon Chalae op patrouille waren toen ze drie mannen tegenkwamen die het bos verlieten met twee geweren en kunstmestzakken.

De drie mannen werden aangehouden voor een controle.

In de kunstmestzakken werden karkassen gevonden van twee zwarte reuzeneekhoorns, twee zwarte neushoornvogels, twee Aziatische borstelstaartstekelvarkens, een langoer, een aap, een schildpad en een monitorhagedis.

In hun bezit werden ook een CZ452-geweer met 75 munitie, een zelfgemaakte 22 mm-geweer, drie machetes, vier hoofdlampen, een zaklamp, vier aluminium potten, drie hangmatten, vier aanstekers, kookgerei op gas en een rugzak aangetroffen.

De drie mannen werden beschuldigd van het overtreden van de Wet op het behoud en de bescherming van dieren in het wild uit 2019, de Nationale parken wet uit 2019 en de vuurwapen wet uit 1947.

Ze werden naar het politiebureau van Thong Pha Phum gebracht voor verdere gerechtelijke procedures

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Piyarat Chongcharoen
Content: Olleke Bolleke in west Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!