Verpleegkundige beschuldigd van het overboeken van geld van rekening van comateuze Covid 19 patiënt

THAILAND:- Een verpleegster in een privéziekenhuis ergens in Thailand gebruikte een smartphone van een patiënt die in een comateuze toestand verkeerde, om geld van zijn rekening naar haar eigen rekening over te schrijven, zo beweerde een bericht op Facebook.

Het bericht ging zondag viraal, maar was later onzichtbaar omdat de poster het mogelijk had verwijderd of de privacy opnieuw had ingesteld.

De Facebook-gebruiker schreef in eerste instantie  dat het slachtoffer de vader van zijn vriendin was die late aan Covid19 virus bezweek.

Hij zei dat hij een klacht had ingediend bij de directie van het ziekenhuis en de politie.

Hij legde uit dat zijn vriendin na het overlijden van haar vader zijn rekening op zijn smartphone had gecontroleerd.  Ze ontdekte dat er nog maar 1.500 Baht over was op de rekening van eerdere ingelegde 5.000 baht.

Hij voegde eraan toe dat de vader van zijn vriendin op 23 augustus het bewustzijn verloor en op 30 augustus in een kritische toestand werd.

“Er is drie keer contant geld overgemaakt: twee keer 1.000 baht op de rekening van khun Suthamas op 26 en 27 augustus en 1.500 baht om op 30 augustus een betaling te doen”, aldus de post.

“Bovendien heeft de verpleegster de overdrachtsbonnen verwijderd en vermeden om de smartphone op te laden, dus ik denk dat ze dit bij meerdere patiënten heeft gedaan.”

Wordt vervolgd!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!