Strenge nieuwe regels ingesteld om een iconische bomenlaan in Chiang Mai te beschermen

CHIANG MAI:- De minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu heeft nieuwe regels uitgevaardigd om de eeuwenoude Yang Na-bomen langs de iconische Chiang Mai-Lamphun-snelweg te beschermen, inclusief een verbod op bouwen en andere activiteiten die hun wortels zouden aantasten.

Het provinciehuis van Chiang Mai heeft aangekondigd dat de Royal Gazette deze nieuwe ministeriële verklaring heeft gepubliceerd.  Het werd ondertekend door minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu Varawut Silpa-archa en was onmiddellijk in werking getreden.

De nieuwe regels beschermen yang-na-bomen langs ongeveer negen kilometer van Highway 106, die Chiang Mai en Lamphun verbindt, evenals bij Wat Muang Kai en Ban Pa Yang in het Muang-district van Chiang Mai.  Er zijn meer dan 900 Yang Na-bomen die minstens 150 jaar oud zijn.

De nieuwe regels verbieden het kappen of snoeien van bomen, behalve met toestemming van de overheid, en verbieden elke activiteit of het geven van een substantie die de wortels of stammen van de bomen zou beschadigen, inclusief beton en asfalt.

De minister verbood ook het dumpen van afval, het plaatsen van borden aan de bomen en verder elke activiteit die de bomen zou schaden.

Het is vanaf nu verboden om huizen, gebouwen van meer dan 12 meter hoog langs deze weg te realiseren. Goedgekeurde bouwplannen moeten qua kleur voor ten minste 90% van het oppervlak overeenkomen met de natuurlijke omgeving.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!