Niet verkochte  groenten en fruit kunnen dieren redden, zegt het ministerie bij het aanpakken van bezuinigingen

BANGKOK:- De regering heeft het jaarlijkse budget voor het verzorgen van geredde wilde dieren verlaagd van 90 miljoen baht naar slechts 10 miljoen baht, wat het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu ertoe bracht voedseldonaties te vragen van groothandelsgigant Siam Makro.

Minister Varawut Silpa-archa zei dat 10 miljoen baht per jaar niet genoeg is voor het departement van nationale parken om zo’n 26.000 geredde wilde dieren te voeden.

Daarom, zei hij, heeft het ministerie particuliere bedrijven om hulp moeten vragen en heeft Siam Makro ermee ingestemd groenten, fruit en ander vers voedsel te doneren waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken om de dieren te voeren.

Tot nu toe heeft het de zogenaamde voedselverspilling afgeleverd bij 23 natuurkwekerijen, drie natuurreddingscentra en bij Bueng Chawak Wildlife Management Centers in de buurt van Makro-winkelcentra, zei Varawut.

In een Facebook-bericht zei de minister dat hij ook andere supermarkten zou oproepen om hun voedselafval te doneren aan het voederen van wilde dieren.  Hulp van het publiek is ook welkom, zei hij, eraan toevoegend dat dit de voedselverspilling die met ander afval wordt weggegooid drastisch zou verminderen.

De minister betreurde dat hoewel het budget tot praktisch niets is teruggebracht, het aantal geredde wilde dieren is toegenomen.  Hij zei dat de afdeling normaal gesproken ongeveer 55 miljoen baht per jaar nodig heeft om te zorgen voor de dieren die in beslag zijn genomen in gevallen van stroperij van wilde dieren.

Khun Varawut zei dat de afdeling fondsen moet gebruiken die gereserveerd zijn voor andere doeleinden en inkomsten uit entreegelden om voor deze dieren te zorgen.

“In 2021 verdiende het departement 16 miljoen baht aan toegangsprijzen en het grootste deel daarvan werd besteed aan het verzorgen van wilde dieren”, zo verkondigde Khun Varawut, eraan toevoegend dat veel van de wilde dieren onder de hoede van het departement niet in de wildernis kunnen worden vrijgelaten.

 “Bijvoorbeeld, de Bengaalse en Siberische tijgers die in beslag zijn genomen uit de Luang Ta Bua-tempel [de tijgertempel van Kanchanaburi] kunnen niet in het wild worden vrijgelaten omdat ze “tam” zijn..  Nu hebben we er 46 en zullen we ze de rest van hun leven moeten voeden’, zei Varawut.

Hij voegde eraan toe dat sommige geredde dieren, zoals wilde olifanten, na rehabilitatie wel naar het bos teruggebracht kunnen worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation  

Eén gedachte over “Niet verkochte  groenten en fruit kunnen dieren redden, zegt het ministerie bij het aanpakken van bezuinigingen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!