Strandverkopers op het strand Jomtien van Pattaya in euforie nu er een tijdelijke verkoopzone gepland wordt

PATTAYA:- De kustplaats Pattaya heeft plannen geopperd voor een tijdelijke oplossing voor het drama rond de verkopers op Jomtien Beach.  Begin dit jaar is er een nieuw strandgedeelte voor toeristen opgericht.  Maar handelaren, lokale bedrijven en venters vestigden zich supersnel in dit gebied en zetten kraampjes, tafels, stoelen enz. , zodat mensen die van het strand wilden gebruikmaken, er niet meer bij konden.

Sindsdien suddert het drama voort.  Sinds 27 juni is het voor alle handelaars verboden om op het strand, de stoepen en de straten voor eigen gebruik ruimte te reserveren.  Overtreders van het verbod riskeren een boete van 2.000 baht.  Ongeveer 300 verkopers protesteerden tegen het verbod en zeiden dat het hun levensonderhoud zou vernietigen.  De autoriteiten van Pattaya hebben nu maatregelen gepland om toeristen te laten genieten van het strand en verkopers om de kost te verdienen.

De burgemeester van Pattaya, khun Poramet, had eerder deze week een ontmoeting met verkopers, politie en gezondheidsfunctionarissen om oplossingen te bespreken.  Het ministerie van Volksgezondheid en Milieu is nu van plan een commissie in te stellen om het voorstel voor een tijdelijke verkoopzone te beoordelen.  De autoriteit zal ook de vereisten bepalen voor verkopers die hun goederen in de zone willen verkopen.

Burgemeester Poramet benadrukte dat de zone slechts tijdelijk zal zijn.  Hij zei dat de zone is ontworpen om verkopers te helpen herstellen van de economische verwoesting van Covid19 beperkingen.  Het is nog niet bekend wanneer de zone wordt ingesteld en hoe lang deze van kracht blijft.

Sinds de verkopers werden verboden, hebben de bewoners van Jomtien Beach genoten van de rust.  We zullen zien of haar zucht van verlichting aanhoudt als de tijdelijke verkoopzone eenmaal is ingesteld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: hethaiger.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!