Strandstoel verhuurders in Pattaya klagen steen en been over het gebrek aan toeristen

PATTAYA:- De verhuurders van ligbedden en parasols op het strand van Pattaya zeggen dat de recente toename van Covid19 infecties hun levensonderhoud bedreigd, aangezien het aantal bezoekers aan de badplaats zijn gedaald tot ongeveer 10% van het normale niveau.

Hoewel de dienstverleners zich strikt houden aan Covid-preventiemaatregelen door schoon te maken en desinfecterende spray te gebruiken, zijn toeristen terughoudend om hun vakantie in Pattaya te vieren, zo vertelde khun Somchai Jainukul, voorzitter van de Pattaya Umbrella and Sunbed Operators Club.

Thaise toeristen trekken meestal in het weekend naar Pattaya, aangezien het slechts 140 km van Bangkok ligt.  Maar de laatste tijd is het aantal bezoekers slechts ongeveer 10% van normaal, schat hij.

De ondernemers kregen vorige week opnieuw een klap te verwerken toen het provinciale ziektebestrijdingscomité opdracht gaf tot uitstel van het Pattaya Muziek Festival, dat volgens de planning in maart elke week zou plaatsvinden, aldus Somchai.

De organisatie van het Muziek Festival zei dat het festival tot nader order zou worden uitgesteld.  Als gevolg hiervan zijn veel lokale exploitanten nu wanhopig op zoek naar een opleving van het toerisme.

De provincie meldde gisteren 1.434 Covid19 infecties en drie doden.  Volgens het provinciale PR-bureau had het district Si Racha het hoogste aantal nieuwe gevallen met 458, gevolgd door Bang Lamung met 316 en het district Muang met 22.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

3 gedachten aan “Strandstoel verhuurders in Pattaya klagen steen en been over het gebrek aan toeristen”

 1. Normaal koste een strandstoel 20 bath voor 1 dag en water 20 bath
  Ja dat is erg hoog!!

  Hopelijk niet in jomtien.

  Ik zal ze eens vragen?
  Hopelijk blijft dat niet zo
  Ik ben van plan te gaan in april en mei
  60 dagen.
  Ik ben benieuwd wat er open is!!!
  Gr rob

 2. Heb gisteren nog op het strand gezeten Dongtang , jomtien.
  3 flesjes Chang en 2 soda’ s 310 Bath. Ik weet niet juist wat, wat kost maar volgens mij is dat niet zo veel verschil met 2 jaar geleden voor de COVID.
  Maar dit is wel niet Pattaya beach.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!