De evacuatieplannen van Thaise burgers in de Oekraïne wordt  geïntensiveerd

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken maakte bekend dat ongeveer 236 Thaise staatsburgers onmiddellijk uit Oekraïne willen worden geëvacueerd nu de Russische troepen oprukken en steeds meer dood en verderf op het geweten hebben.

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Tanee Sangrat, liet het afgelopen weekend weten dat het ministerie een evacuatieplan gereed had, met een operatiecentrum in de West-Oekraïense stad Lviv dat zal dienen als tijdelijke huisvesting voor Thais.

“Ongeveer 236 Thais hebben verzocht om onmiddellijke evacuatie”, zo vertelde khun Tanee, eraan toevoegend dat nog eens 12 Thai de hoofdstad Kiev ontvluchtten en zaterdag alleen naar Lviv vertrokken.

Als onderdeel van het plan zijn functionarissen van de Thaise ambassade in Warschau, de hoofdstad van buurland Polen, ingezet in Oekraïne om Thais te helpen ontsnappen uit steden die onder Russische militaire aanvallen vallen, zei Tanee.

“Lviv dient als een basis waar Thais worden verzameld en verder over de [Poolse] grens naar Warschau worden vervoerd voordat ze terug naar Thailand worden gevlogen”, zei Tanee.

Lviv ligt ongeveer 400 kilometer van Warschau, zei hij, en de reistijd over land wordt geschat op 6 tot 7 uur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in de Oekraïne
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!